Hvordan ta ut kjøpeutbytte fra Coop

Det er enkelt å bli Coop-medlem, og alle som betaler innskuddet på 300 kroner blir deleier i det lokale Coop samvirkelaget, og får da spesialpriser og tilbud, i tillegg til en prosent tilbakebetaling for hvert eneste kjøpe de foretar seg.

Selve systemet fungerer ved at man bruker medlemskortet sitt hver gang man handler, så blir handelen registrert på kontoen din. Etter hver handel får du lagt til en viss sum penger på medlemskontoen din (basert på hvor mye du handler selvsagt), og når året er ferdig får du tilgang til alle disse pengene. Man kan da ta ut dette såkalte kjøpeutbyttet, og bruke disse pengene til akkurat hva man måtte ønske.

Kjøputbyttet er tilgjengelig hver 1. februar, og gjelder da for året i forveien. Så 1. februar 2021 kan du ta ut hele utbyttet for 2020, 1. februar 2022 kan du ta ut kjøputbyttet ditt fra 2021 og så videre.

Les også: Er det verdt å bli Coop-medlem? Forklart.

Inngangsparti til Coop Extra

Slik overfører du kjøpeutbyttet fra Coop til en vanlig bankkonto

Det er relativt enkelt å overføre alle pegene man har tjent på kjøpeutbytte til den bankkontoen du bruker til vanlig, og det hele gjøres over internett. Du kan ikke gjøre det i Coop-appen, men det går helt fint å gjøre det på en mobiltelefon. Du trenger også BankID for å identifisere deg, for det holder ikke kun med Coop-kontoen sitt passord for å ta ut penger.

For å overføre pengene fra Coop Medlemskontoen din til en vanlig bankkonto må du gjøre følgende:

 1. Logg inn på Coop Medlem sine nettsider. Her må du bruke BankID for å verifisere identiteten din.
 2. Klikk på der det står «Velg» i menyen ved siden av «Medlemskonto».
 3. Klikk på «Uttak».
 4. Skriv inn kontonummeret du vil ha pengene overført til.
 5. Bekreft at du eier kontoen du vil ha pengene til med BankID.
 6. Gå tilbake til ved å følge lenken.
 7. Full ut ønsket beløp for uttak. Husk at du må ha minst 300 kroner igjen på kontoen din, og disse har du allerede betalt inn når du ble medlem.
 8. Klikk på «Utfør uttak».
 9. Vent mens pengene overføres til kontoen din.

Når dette er gjort er det altså bare å vente mens pengene dine overføres fra Coop-kontoen din til den vanlige bankkontoen du valgte når du skrev inn kontonummeret ditt. Selve overføringen tar bare et par dagers tid, så er pengene fremme.

Du er selvsagt ikke knyttet til å bruke disse pengene på Coop sine butikker, for dette er helt vanlige penger akkurat som om du hadde fått lønn.

Er det lurt å overføre pengene fra Coop-kontoen din bankkontoen sin?

Pengene som står på Medlemskontoen din på Coop-kontoen er egentlig akkurat som en vanlig bankkonto. De får renter mens de står der, men generelt sett får man lavere rente på denne kontoen enn man gjør ved å overføre dem til en helt vanlig sparekonto.

Det kan derfor være fornuftig å ta ut pengene for å legge de på en normal sparekonto istedenfor. Dette er i alle fall det alle økonomer anbefaler. For noen kan det derimot være kjekt å ha pengene stående på Coop sin Medlemskonto, for der glemmer man de på en annen måte enn når de står på bankkontoen sin.

Til syvende og sist er det opp til hver enkelt om du ønsker å overføre pengene vekk fra Coop-kontoen din eller ikke. Du kan overføre dem når som helst, og dette trenger ikke å gjøres rett etter man får kjøpeutbyttet i februar. Hvis du ønsker kan du la de ligge der i ti år mens du får mer penger hvert år, og heller bruke alle pengene på noe skikkelig ålreit når du først velger å ta de ut.

Hva gir deg kjøpeutbytte som Coop-medlem?

Når du er Coop-medlem får du kjøpeutbytte på absolutt alt du kjøper i Coop sine butikker. Som regel er det snakk om 1 % kjøpeutbytte på de fleste varer, men utvalgte varer gir høyere kjøpeutbytte enn denne ene prosenten.

Blant annet er de forhøyede kjøpeutbyttene på ting som frukt og grønt med 11 % kjøpeutbytte, 20 % på Änglamark og Vegetardag og 20 % medlemsbonus på bleier og barnemat på Coop Extra.

Husk at du må skanne enten appen eller medlemskortet i kassen for å få kjøpeutbyttet ditt! Om du betaler uten å ha skannet medlemskapet ditt er det for sent, og du får ikke kjøpeutbytte på denne handelen i det hele tatt.

Man kan dessverre ikke koble bankkortet sitt mot Coop-medlemskapet sitt, i motsetning til hos konkurrenten Trumf hvor du skanner automatisk når du betaler med bankkortet ditt.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan ta ut kjøpeutbytte fra Coop”

  • Hei, Bob.

   Jeg er ikke 100 % sikker, men det er i alle fall ingen tilgjengelig informasjon som sier at det er fritatt fra skatt i alle fall.

   Anbefaler å kontakte Skatteetaten for å spørre hva som gjelder for din sak.

   Svar

Legg igjen en kommentar