Hvordan slette alle e-poster på Gmail

Gmail kommer med hele 15 GB gratis lagringsplass, så her kan man ha plass til mange titusener av e-poster. Det er likevel mange som liker å slette e-postene sine regelmessig, enten for å spare plass eller for å unngå at hele innboksen er full av alt mulig greier.

Det er ganske enkelt å slette alle e-poster på Gmail, og for å slette alle e-postene må du bare gjøre følgende:

  1. Logg inn på Gmail-kontoen din.
  2. Gå til den innboksen du vil slette alle e-poster på. Du kan kun slette alle e-postene i en innboks per gang, så de fleste av oss må slette både «Primær», «Sosialt» og «Reklame» hver for seg.
  3. Klikk på boksen helt til venstre i menyen for å markere alle e-postene. Se på bildet nedenfor.
  4. Klikk på teksten «Marker alle de X samtalene i Primær/Reklame/Sosialt».
  5. Klikk «OK» når det kommer opp boks som spør om du virkelig vil slette alle e-postene.
  6. Vent mens alle e-postene dine slettes. Dette kan ta litt tid dersom du har tusenvis av e-poster i innboksen din.
Slette alle e-poster på Gmail

Når det er gjort er alle e-postene flytter over til søppelkassa, og her vil de automatisk slettes etter 30 dager.

Dersom du ønsker å slette e-postene fra søppelkassa før dette må du gå inn dit og velge «Slett alle e-poster nå» i søppelbøtta.

Husk at du kun kan tømme én innboks av gangen, så dersom du har tømt «Primær» må du også gjøre det for «Sosialt» og «Reklame» for å faktisk slette alle e-postene dine.

Dersom du kun ønsker å slette e-poster for å få mer lagringsplass så er det mulig å søke etter e-poster som tar mye plass på Gmail. Da kan du sortere etter e-poster med store filvedlegg, slette disse manuelt, og frigjøre mye plass uten at du måtte slette absolutt alle e-postene du har i innboksen din.

Det er ingen vei tilbake når søppelkassa er tømt

Dersom du går det steget at du sletter alle e-postene dine og deretter tømmer søppelkassa vil disse ble slettet permanent. Det betyr at du ikke har mulighet til å få tak i dem igjen, nesten uansett hva du gjør. Du bør derfor sørge for at du tar vare på viktige dokumenter og e-poster som du vil ha værende.

For å unngå at disse slettes kan de flyttes over i en egen mappe før du begynner slettingen, slik at de ikke lenger finnes i den mappen som heter Primær, Reklame eller Sosialt. Deretter kan du tømme disse tre uten å være redd for å miste noen viktige e-poster.

Hva er vitsen med å slette e-poster?

Siden man får 15 GB gratis lagringsplass på Google-kontoen sin, er det sjeldent store vitsen med å slette e-poster. Selv om du har 30 000 e-poster i innboksen din vil du fortsatt ha veldig mye ledig lagringsplass igjen, så hva er egentlig vitsen med å slette e-poster?

Noen liker jo å ha innboksen fin og ryddig, og sletter alle e-poster de ikke har behov for. De fleste av oss får jo mange nyhetsbrev og mye reklame i innboksen, så det kan jo være greit å tømme den for uoversiktlig innhold fra tid til annen.

Om du mottar mange e-poster med vedlegg kan det også være verdt å slette innboksen, for vedleggene teller med den totale lagringsplassen din. Det er mulig å sortere innboksen etter vedleggsstørrelser på Gmail, så du kan eventuelt gjøre dette for å kun slette de e-postene som tar opp mye plass.

Alle som har problemer med at Google Drive blir full kan for øvrig lese artikkelen om hvordan man får mer lagringsplass på Google Drive. Dette inkluderer da Gmail. Med noen enkle tips kan du frigjøre mye lagringsplass for å ha plass til flere e-poster i innboksen din.

Les også:

Legg igjen en kommentar