Hvordan finne e-poster som tar opp mye lagringsplass på Gmail

Med Gmail har man til sammen 15GB lagringsplass, og dersom man mottar mange e-poster med vedlegg er det fort gjort å bruke opp store deler av denne plassen. Det kan virke veldig stress å skulle gå gjennom alle e-postene sine for å sortere ut hvilke man må slette for å frigjøre lagringsplass, men heldigvis finnes det noen raske triks som gjør at man kan søke etter e-poster som har vedlegg.

Det beste trikset for å finne alle e-poster som har vedlegg på over 10MB er ved å gå til Gmail, og skrive følgende inn i søkeboksen der: «has:attachment larger:10M» (husk å fjerne «). Dette vil gi deg en oversikt over alle e-poster som tar over 10 MB lagringsplass. Om du sletter alle disse vil du trolig ha spart utrolig mye plass.

Nettbrett med Google sin søkemotor
Nettbrett med Google sin søkemotor. Foto publisert med tillatelse.

Les også: Slik får du mer lagringsplass på Google Drive gratis.

Dersom det er altfor mange som dukker opp på det søket kan man selv endre søket til å vise f.eks kun e-poster på over 100 MB ved å bruke følgende søk:

has:attachment larger:100M

Dette gir altså e-poster som har vedlegg over 100 MB, og disse er det forhåpentligvis ikke altfor mange av.

Og nå som du enkelt får en oversikt over alle e-postene som tar mye plass er det bare å slette de du ikke trenger. Dessverre er det ikke mulig å slette vedleggene uten å slette e-posten, så du får eventuelt bare laste ned vedleggene før du sletter dem.

PS. Det er også fint mulig å slette alle e-poster i Gmail. Dette kan være kjekt hvis du ikke har noe viktig der, og sørger for at du får tilbake mer eller mindre alt av lagringsplassen din!

Les også:

Legg igjen en kommentar