Guide: Beste gratis e-post i 2022

Når man skal lage seg en e-post er det jo fornuftig å finne seg en e-postleverandør som fungerer godt over lang tid. De fleste av oss vil jo ha en e-post som kan være med oss i mange år når vi først skaffer oss en, og i denne artikkelen skal vi se på de beste valgene for gratis e-post i 2022.

Når du skal velge en leverandør av e-posttjenester bør du se etter total lagringsplass, funksjoner og ikke minst selve e-postnavnet du kan velge etter krøllalfaet.

#1) Gmail

Gmail er uten tvil den mest populære gratistilbyderen av e-post, og er allerede svært populær blant oss nordmenn. Her får man 15 GB gratis lagringsplass, men kan oppgraderes med et abonnement hvor man betaler en sum månedlig for ekstra lagringsplass. Lagringsplassen deles med hele Google-kontoen din, og dersom du allerede bruker Google Photos eller andre tjenester kan det fort bli ganske fullt.

Det at den deler lagringsplass med andre Google-tjenester er også en fordel, for den samhandler godt sammen med disse andre Google-appene.

Med gmail får man en @gmail-adresse, en e-post de fleste av oss regner som fin og nøytral.

Det er noen ulemper med Gmail også. Den største utfordringen for mange er lagringsplassen, for 15 GB blir fort for lite hvis man er glad i å sende og motta vedlegg.

Les også: Slik finner du ut hva som tar mye lagringsplass på Gmail.

#2) ProtonMail

ProtonMail er en e-posttilbyder som gradvis blir mer og mer populær. Denne skiller seg fra de andre aktørene ved at den tilbyr krypterte e-poster, så vel som anonyme e-poster. Du trenger ikke engang bruke et navn når du registrerer deg, så du slipper i alle fall å være bekymret for at noen skal spore deg med mindre du ønsker det.

Den store ulempen med ProtonMail er derimot en ekstremt begrenset lagringsplass. Man får nemlig bare 500 MB med gratis lagringsplass her, så om du sender vedlegg jevnlig kommer du til å gå veldig fort tom for plass. Det er selvsagt mulig å betale for å få mer lagringsplass, men da er det jo ikke en gratistjeneste mer.

Det er også begrensninger på hvor mange e-poster man kan sende per dag, og per nå ligger denne grensen på 150 e-poster. Så det er jo nok for folk flest, men om du skal sende e-poster dag inn og dag ut kan du fort møte begrensningene.

Les mer: Hvordan sende anonyme e-poster.

#3) Outlook

Outlook er Microsoft sin egen e-posttjeneste som har tatt over for både MSN og Hotmail. Nå er alle disse samlet under Outlook-fanen, og totale sett er Outlook en knallgod e-postleverandør for deg som vil ha en gratis e-post.

Outlook er for øvrig både navnet på e-posttjenesten så vel som e-postprogrammet, så det kan være litt fort gjort å gå i surr her. Det vi snakker om i denne artikkelen er en gratis e-posttjeneste fra Microsoft hvor man kan logge inn på kontoen sin for å sjekke e-posten sin via nettsidene til Outlook.

Du får 15 GB med gratis lagringsplass sammen med Outlook-kontoen din, men også her kan du jo selvsagt betale hvis du trenger mer. Outlook kommer med et veldig fint grensesnitt, og er et godt valg for alle som vil ha en e-post som de kan bruke over lang tid. Her får du alt du trenger i en og samme pakke, og det er et godt alternativ til Gmail.

#4) ZoHo

ZoHo er et ganske ukjent navn for mange, men dersom du har en liten bedrift er dette et veldig godt alternativ. Her kan man nemlig får 25 kontoer gratis med 5 GB hver. For privatpersoner er kanskje ikke dette så ettertraktet, men for firmaer betyr det at man kan få et komplett e-postsystem helt gratis. Man kan dessuten koble e-posten mot sitt eget domene!

Det er altså enkelt og greit for firmaer, men ikke det beste valget for deg som vil ha en privat e-postadresse. Vi valgte likevel å ta den med, for det er et knallgodt alternativ for firmaer som vil ha et gratis e-postsystem til de ansatte.

Les også: Hvordan unngå at e-posten din hackes.

#5) Mail.com

Mail.com er en e-posttilbyder som mange nesten glemmer at eksiterer, noe som er litt dumt. Det er nemlig en god leverandør av gratis e-poster, og her får man ubegrenset datalagring, så vel som muligheten til å velge mellom 200 ulike endinger som kommer etter krøllalfaen. Brukerdesignet er godt og enkelt i bruk, og det er jevnt over et godt valg.

#6) Yahoo! Mail

Yahoo pleide å være svært mye brukt for noen tiår siden, men de tilbyr fortsatt brukere over hele verden helt gratis e-postkontoer. Her får man både et fint grensesnitt med hele 1 TB gratis lagringsplass! Dette er betydelig mer enn både Outlook og Gmail, så hvis du sender eller mottar mange vedlegg er Yahoo! Mail et veldig godt alternativ.

Vi har ingen god forklaring på hvorfor ikke Yahoo sin e-posttjeneste er mer populær, for den er både enkel i bruk og har altså den enorme lagringsplassen du får helt gratis.

#7 iCloud Mail

iCloud Mail er en mailtjeneste man kun kan bruke via Apple-produkter, men er et helt ålreit valg for de som sverger til Mac og iPhone. Her får man 5 GB med lagringsplass, og en egen @icloud-epost.

Noen av fordelene med iCloud Mail er at man enkelt kan synkronisere den mot Apple-produkter, så det er perfekt for deg som har store kontaktnettverk lagret på iPhonen din, eller for deg som vil dele bilder fra mobilen raskt via e-post. Den fungerer sømløst sammen med andre iOS-apper.

Les også:

Legg igjen en kommentar