Hvordan utsette tilbakebetaling av studielån

Studielån er en av de billigste typene lån man kan ha, og når man er ferdig med utdanningen sin må man begynne å betale tilbake dette lånet til Lånekassen. Men hva skal man gjøre dersom man ikke har råd til å betale studielånet sitt? Er det mulig å utsette tilbakebetaling av studielån?

Det er faktisk veldig enkelt å utsette betaling av studielån fra Lånekassen, og alt du trenger å gjøre er å logge inn på Dine Sider på nettsidene til Lånekasen. Der logger du inn og velger fanen «Utsett betalingen». Velg månedene du ønsker å utsette betalingen, så trenger du ikke å betale noen ting disse månedene. Man må formelt søke om utsetting, men det er garantert å bli utsatt så lenge du ikke har utsatt i mer enn 3 år allerede.

Man kan altså utsette tilbakebetalingen av studielånet til sammen 36 ganger, noe som altså da tilsvarer hele 3 år med utsettelse. Når man utsetter det en måned trenger man altså ikke å betale noe denne måneden, men renta løper selvsagt fortsatt i denne perioden, så totalt sett blir jo hele lånet litt dyrere når du velger å utsette betalingen.

Les også: Slik kan du se studielånet rett i nettbanken.

Man kan velge å utsette opptil 6 ganger per søknad, så man må søke hvert halvår. Men man har jo krav på 36 utsettelser, så man er så godt som garantert at søknaden blir innvilget så lenge man har brukt under 36 utsettelser så langt.

Du kan søke om mer enn 36 betalingsutsettelser

Det er visse ting som gjør at man kan ha mulighet til å søke om mer enn 36 betalingsutsettelser, som f.eks covid-pandemien i 2020. Det er også et par andre grunner, men her behandles hver enkelt søknad individuelt, så her må man nesten sjekke ut de nøyaktige vilkårene hos Lånekassen sine nettsider for mer informasjon, siden de kan forandre seg med jevne mellomrom. Men i grove trekk er det mulig om du for eksempel mister jobben, blir langtidssyk eller lignende.

Les mer: Bør du binde renta på studielånet? Forklart.

Les også:

Legg igjen en kommentar