Må man betale gebyrer på Vipps? Forklart

Vipps har tatt Norge med storm, og har gjort det enkelt å overføre litt penger til en kompis som la ut for noen kalde noen, eller betale for ting man kjøper brukt på Finn.no eller Facebook Marketplace. Alt du trenger for å overføre penger til noen er telefonnummeret deres, så er pengene fremme hos dem på noen få sekunder. Mye raskere og enklere enn å bruke nettbanken!

Det store spørsmålet mange lurer på er hvorvidt det egentlig er helt gratis å bruke Vipps, eller om man kommer til å måtte betale noen skjulte gebyrer man ikke har tenkt over. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorvidt man må betale gebyrer for å bruke Vipps.

Det er gratis å overføre småbeløp på Vipps, men om du overfører mer enn 5 000 kroner må du betale et gebyr på 1 % av overførselen. Så dersom du overfører 4 500 kroner til noen er det gebyrfritt, men om du overfører 10 000 kroner må du betale en hundrelapp i gebyr.

Dersom du kun skal betale småbeløp er det med andre ord helt gratis å bruke Vipps, men om du kjøper deg dyre ting med det må du ut med et ganske heftig gebyr. Dersom du skal kjøpe en hund til 25 000 kroner blir det med andre ord snakk om 250 kroner i gebyr, og da er det kanskje like greit å ta den ekstra runden med å logge seg inn i nettbanken, så kan du overføre pengene gratis istedenfor.

Les også: Beløpsgrenser på Vipps forklart. Visste du at det er en konkret grense for hvor mye du kan bruke Vipps i løpet av et år?

Vipps sin logo

Gebyr for å bruke kredittkort på Vipps

Det er noen som velger å knytte kredittkortet sitt opp mot Vipps, og da kan det fort bli snakk om noen dyre gebyrer. Disse kommer ikke fra Vipps, men fra kredittkortselskapet selv. De fleste kredittkortselskap sidestiller nemlig overføring til andre brukere på Vipps som å ta ut kontanter eller overføre penger fra nettbanken, og kan ha klekkelige gebyrer for dette.

Gebyrene vi snakker om for å overføre penger til en annen med Vipps med kredittkort er 35 kr + 1 % av overføringen på de billigste kredittkortene, mens noen kredittkort til og med kan ha gebyrer som er over 100 kr per overføring! De fleste kredittkort har jo tross alt en haug ulike skjulte kostnader og gebyrer.

Vårt tips: hold kredittkortet langt unna Vipps!

Andre gebyrer for deg som har Vipps Bedrift

Dersom du bruker Vipps Bedrift er det jo helt andre gebyrer enn når du bruker Vipps som privatperson. Her betaler man som regel en liten prosentandel av overføringen som pleier å ligge et sted på mellom 1,5 % og 3 %.

Vipps Bedrift fungerer ganske annerledes fra privat Vipps, og man lager jo en firmaavtale med dem som gjør at man betaler prisen som er oppgitt i avtalen. Du kan se standardprisene for å bruke Vipps Bedrift på nettsidene deres. Denne gir deg en god indikasjon på hva det vil koste å bruke Vipps som bedrift.

Les også:

Legg igjen en kommentar