Kan man få kredittkort uten jobb? Forklart!

Det er mange situasjoner hvor det er veldig kjekt å ha et kredittkort, enten det er for å utnytte den ekstra sikkerheten det gir i hverdagen (om for eksempel det vanlige bankkortet forsvinner, eller man trenger litt ekstra penger raskt), eller for å benytte seg av de mange fordelene som gratis reiseforsikring, kjøpbonus og lignende som mange kredittkort tilbyr.

For å få et kredittkort må man jo ha en viss betalingsevne, og det er mange som lurer på om det i det hele tatt er mulig å få kredittkort uten jobb.

Det korte svaret er at man absolutt kan få kredittkort uten jobb. Det er ingen krav til å ha fast arbeid for å få et kredittkort, og så lenge man får inn penger på andre måter er det ofte mer enn godt nok for kredittkortselskapene.

Man kan med andre ord fint søke om å få kredittkort selv om man mottar trygd, penger via andre støtteordninger, eller får utbetalt penger via andre måter enn vanlig arbeid. Det er derimot viktig at man kan gi kredittkortselskapet en viss forutsigbarhet, så det er neppe slik at man får innvilget kredittkort dersom man ikke har noen inntektskilder å vise til.

Les også: Aldersgrense på kredittkort forklart.

Mange jobber også i egen bedrift som selvstendig næringsdrivende, og også her kan det for en del være vanskelig å få innvilget kredittkort, selv om man tjener greit. Det har nemlig med uforutsigbarheten å gjøre, ettersom kredittkortselskapet aldri kan være sikker på at denne personen kommer til å tjene like mye penger neste måned som denne.

Trygd og andre støtteordninger som gir deg et fast beløp hver måned er derimot ofte veldig bra når man søker kredittkort, for da er det enkelt for kredittkortselskapet ditt å anslå hvor god betalingsevne du har. Her vil man jo få utbetalt mer eller mindre den samme summen hver eneste måned i lang tid fremover, og dette gir forutsigbarhet og sikkerhet for kredittkortselskapet.

Så man kan altså fint få kredittkort uten jobb, selv om det fortsatt forutsettes at man kan tjene penger på en eller annen måte.

Hvor høy grense kan man få på kredittkort uten jobb?

Når kredittkortselskapene skal fastsette hvor mye penger man får som kredittgrense er det en rekke faktorer som er med i beregningen, inkludert betalingsevne, inntekter, andre lån og mye annet. Det er derfor helt umulig å vite hvor høy kredittgrense man kan få innvilget før man faktisk får svar på en personlig søknad.

Les også: Rentefri betalingsutsettelse på kredittkort forklart.

Kan man få kredittkort uten inntekt?

Dersom du ikke har noen inntekt i det hele tatt er det neppe sannsynlig at du får innvilget kredittkort, da betalignsevnen din trolig er veldig lav eller ikke-eksisterende. Det skader jo ikke å søke, men det er lite trolig at man får innvilget kredittkort i disse situasjonene.

Les også:

Legg igjen en kommentar