Beløpsgrensene på Vipps forklart

Det er mange som ikke er klar over det, men Vipps har faktisk beløpsgrenser. Disse er en maksgrense på hvor mye penger hver person kan sende og motta i løpet av et helt år, og er basert på enten forskrifter eller egne interne regler.

Logoen til Vipps

Poenget med beløpsgrensene til Vipps er å redusere risikoen for at tjenesten brukes ulovlig til kriminalitet som svindel eller lignende. Det er likevel noen private brukere som opplever å møte disse beløpsgrensene.

Per 2021 er beløpsgrensene på å motta penger på Vipps følgende:

  • Under 15 år: 50 000 kroner per 365 dager.
  • Over 15 år: 500 000 kroner per 365 dager.

Som en vanlig voksen person kan man med andre ord motta en halv million kroner på Vipps i løpet av et år. Dersom man bruker den til helt normale forhold burde neppe dette være et stort problem, med mindre man av en eller annen grunn får lønn utbetalt på Vipps.

Per 2021 er beløpsgrensene for å sende penger på Vipps følgende:

  • Under 15 år: 25 000 kroner per 365 dager.
  • Over 15 år: 650 000 kroner per 365 dager.

Man kan altså sende mer penger i året enn man kan motta før beløpsgrensen kommer.

Hva skjer når man når beløpsgrensen?

Når du har nådd beløpsgrensen kan du ikke lenger sende eller motta penger på Vipps før perioden på ett år har gått over. Merk at det gjelder fra datoen du fikk inn de første pengene på, og ikke kalenderår. Når beløpet er nådd får du i praksis ikke brukt Vipps lenger.

Hvordan øke beløpsgrensen på Vipps

Det finnes måter å øke beløpsgrensen på Vipps på. Dette er derimot kun mulig som firma, for hvis du inngår et bedriftssamarbeid med Vipps vil du kunne forhandle deg til å få økte beløpsgrenser.

Som privatperson er det ikke mulig å øke beløpsgrensen på Vipps.

Les også:

Legg igjen en kommentar