Hvordan avrime fryseren enkelt

De færreste av oss avrimer fryseren like ofte som vi burde gjøre. Når fryseren får et islag i seg vil dette gjøre det vanskeligere for kompressoren i fryseren å gjøre jobben sin, og det må jobbe hardere og hardere for å holde fryseren kald. I praksis betyr dette at jo lenger du lar fryseren stå, jo mer strøm bruker den.

Ved å amrime fryseren vil kompressoren kunne fungere optimalt igjen, og den blir god som ny. Frysere bruker en del strøm, så man sparer faktisk noen kroner om dagen ved å avrime fryseren, så dette er et godt sparetips som faktisk vil redusere strømregninga!

Dersom det blir altfor mye is i fryseren kan til og med kompressoren slite med å holde fryseren kald nok, og da kan rett og slett all maten bli ødelagt. Det er jo utrolig kjedelig når alt kjøttet må kastes fordi man var for lat til å avrime fryseren, men dessverre skjer dette med ganske mange hvert eneste år.

Nå har du kanskje fått med deg nok om hvorfor det er så viktig å avrime fryseren skikkelig, så da er det bare å fortsette til hvordan man skal gå frem for å avrime fryseren så enkelt som mulig.

Her er det på tide med avriming!

Slik avrimer du fryseren enkelt

Først og fremst må du fjerne alt du har i fryseren og tømme den for innhold. Her er det en fordel om det er iskaldt ute, eller om du har en ekstra fryser for å oppbevare innholdet i. Når det er gjort må du lete etter en propp eller ventil, noe de aller fleste frysere har på baksiden av selve fryseren. Det vil renne smeltet vann ut fra denne, så sett en bøtte eller skål under. Om det er mye is i fryseren bør du sjekke denne jevnlig for å unngå at hele gulvet blir søkkvått!

For å få prosessen med å avrime fryseren skikkelig i gang bør du sette en skål med varmt vann i fryseren og lukke den igjen. La den stå i omtrent fem minutters tid før du tar den ut og bytter den ut med nytt, varmt vann. Dette varmer isen, og gjør det enklere å skrape den av senere.

Ikke bruk kokende vann eller elektrisitet for å varme opp fryseren! Her er poenget at den varme luftfuktigheten gjør isen løsere, og dette er ikke ment for å smelte isen.

Når du har tatt to-tre skåler med vann kan du prøve å skrape av biter med is. Fjern så mye du klarer, og sett inn en ny skål med varmt vann når du har fått alt som var løst.

Fortsett med å skrape vekk is og varme den opp med varmt vann i en skål helt frem til all isen er vekk. Når du er ferdig kan vi anbefale å benytte sjansen til å vaske fryseren skikkelig før man slår den på igjen.

Ettersom alt er ferdig og klart er det bare å sette i kontakten igjen, så må man vente et sted mellom 12 og 24 timer før det er ordentlig kaldt, og du kan sette maten tilbake i den igjen.

Det finnes frysere med automatisk avriming

Hvis du liker å være litt lat kan det være verdt å kjøpe seg en fryser med automatisk avriming. På fagspråket kalles gjerne denne funksjonen for NoFrost, og litt dyrere frysere pleier å ha denne funksjonen.

Dersom du er på utkikk etter en ny og god fryser med automatisk avriming kan vi anbefale Siemens GS36NVIFV som kan kjøpes hos tretti. Denne har over 240 liter frysekapasitet, er svært energieffektiv, og har selvsagt NoFrost-funksjon som gjør at du aldri noen sinne trenger å avrime fryseren din igjen.

Det er lurt å avrime fryseren på vinteren

Siden det tar opptil et døgn fra man må fjerne all maten i fryseren til den er 100 % klar til bruk igjen må man planlegge litt når man skal avrime fryseren. Dersom du kun har én fryser hjemme kan det derfor være kjekt å gjøre det midt på vinteren når gradestokken viser kaldere enn ti minusgrader. Da holder maten seg god og frossen over natten når man legger den ut, så da er det bare å gjemme den i en garasje eller noe sånt.

Ellers bør man planlegge avrimingen ved å prøve å spise opp alt som er i fryseren. Hvis man lager seg en oversikt over det man har i fryseren kan man bruke dette for å lage seg en middagsplan for uka som inkluderer det meste man har liggende der. Smart for lommeboka, både med tanke på matinnkjøp så vel som spare strømutgifter!

Denne artikkelen inneholder reklame for tretti.no.

Les også:

Legg igjen en kommentar