Når er det morsdag i 2021? Forklart

Det er alltid koselig med morsdag, men et stort problem med denne ferieringen er at ingen utenom butikkene egentlig har kontroll over når denne dagen kommer. Men du er på riktig sted, for her skal du finne ut av når det er tid for å hylle mor litt ekstra!

Morsdag i 2021 faller nemlig på søndag 14. februar. I år faller altså morsdag på samme dag som valentinsdag, så her får man unnagjort to feiringen på samme dag. Perfekt for deg som vil feire mor til barnet ditt samtidig som du feirer kjærligheten til henne.

Datoen for morsdag avgjøres ved at den alltid havner på andre søndag i februar. Det er derfor sjeldent at den havner på samme dag som valentinsdagen, for denne er jo knyttet til 14. februar uavhengig av ukedagen.

Og for deg som vil være skikkelig tidlig ute; morsdagen i 2022 er søndag 13. februar.

Ulike datoer rundt om i verden

Datoen for å feire morsdag er svært ulik rundt om i verden, og den vanligste dagen for å feire morsdag er faktisk andre søndagen i mai. Da feirer blant annet USA, Danmark og en hel haug andre land morsdag.

Slik kan du hylle mor på morsdag

Det er mye spennende du kan gjøre for moren din eller mor til barna på morsdag, som for eksempel:

  • Lage frokost på senga.
  • Kjøpe blomster.
  • Få barna til å lage en tegning eller noe annet kreativt.
  • Bake en morsdagskake.
  • Kjøpe en morsdagsgave.

Forslag til morsdagsgaver

Det er mye fint man kan kjøpe til mor på morsdagen. Nedenfor har vi samlet noen koselige forslag man kan gi til mor til barna sine eller sin egen mor på morsdagen for å glede henne.

  • Gaveeske med te og kjeks. Det er alltid godt med te, og en hel gaveeske med ulike typer te og tilhørende kjeks er en fin gave for enhver teelskende mor. Her får du en fin gaveeske med snacks til de ulike typene te, og en perfekt gave til morsdag.
  • Personlige Freia Melkehjerter. Freia Melkehjerter er alltid godt, men det er ennå bedre om du kjøper de med en personlig tekst på. Det er nemlig mulig å bestille en pakke med sjokoladehjerter, så kan du skrive akkurat hva du måtte ønske på boksen!
  • En teddybjørn i roser. Istedenfor å gi både blomster og en bamse kan man kombinere det til å gi bort en teddybjørn i roser. Denne fungerer veldig godt i år hvor valentinsdag er på samme dag som morsdag, så her kan du slå to fluer i samme smekk. Blomstene er selvfølgelig ikke ekte, så den kommer ikke til å visne på to dager heller.
  • En sammenleggbar badebalje. Det blir mer og mer vanlig med boliger uten innebygd badekar, men det betyr ikke at ikke damen i huset gjerne skulle ønske dere hadde det. Nå finnes det en slags mellomløsning med en sammenleggbar badebalje som kan brettes ut, fylles med varmt vann og lar henne bade i den. Når hun er ferdig med badet kan du helle ut vannet igjen og brette sammen badebaljen slik at den ikke tar så mye plass! Vi har tidligere skrevet om badebaljer for voksne her, som kan være verdt å lese hvis du er interessert i denne gaven.
  • Teppe mer ermer.
Pakk ved den sammenleggbare badebaljen for voksne når du er ferdig med badet ditt!

Denne artikkelen inneholder reklamelenker for Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar