Omtrent hvor mye koster det å forsikre hunden sin? Forklart

Det koster en del penger å ha en hund, men det er først når det skjer noe galt og hunden må til veterinær at tusenlappene begynner å fly avgårde i et voldsomt tempo. Dersom hunden brekker et ben trenger den først en skann, deretter behandling, og til sammen kan dette fort koste over 10 000 kr. Etter dette kommer oppfølgingen av behandlingen som igjen kan koste noen tusenlapper per gang, så selv en nokså ufarlig ting som å brekke et ben kan bli svindyrt for eieren.

Det er med andre ord ofte lurt å vurdere om man skal ha forsikring på hunden sin, for dette kan være til stor hjelp når skaden først er ute. Forsikring av hund fungerer ofte slik at man først får forsikringen etter at en visst minstebeløp er betalt, så det er først når behandlingen koster noen tusen kroner at forsikringen begynner å fungere, og alle småbehandlinger under dekke må dekkes av eieren selv. Det er likevel gull verdt i de situasjonene hvor hunden er blitt syk og trenger mye hjelp av veterinær. 

Les også: Så mye koster det å forsikre hund – stor oversikt over ulike raser!

Det store spørsmålet er derimot hvor mye det faktisk koster å tegne en forsikring for hunden sin. Den nøyaktige prisen vil variere av mange ting, så vi kan ikke gi et tall her, og både rase, alder og tidligere sykdomsbilde vil ha noe å si. 

Om man forsikrer en ung og frisk hund kan man regne med en månedspris som ligger på mellom 150 kr og 250 kr i måneden. Dette er veldig omtrentlige tall, men de fleste raser faller inn under denne prisklassen. Om hunden har en lang sykdomshistorie, er av en uheldig rase, eller av andre grunner er en stor risiko for forsikringsselskapet kan derimot prisen være høyere, men det er svært sjeldent at den blir over 4-500 kroner i måneden. 

Noen hunderaser er mer utsatt for sykdom enn andre, og da blir også prisen høyere. Ofte er det også slik at visse raser har unntak fra forsikringen slik at de vanligste raseproblemene må betales av egen lomme. Det høres kanskje kynisk ut, men hos visse raser er det over 50 % sjanse for at hunden får problemer med en av de vanlige rasesykdommene, og da gir det jo mening at forsikringsselskapet vil ta den sjansen. 

Les også: 5 tips til forsikring av hund.

Forsikringer dekker også i utgangspunktet innkjøp av ny hund dersom hunden din dør, men det er mulig å velge bort denne typen forsikring om man ønsker. Da blir kostnaden for forsikringen fort litt billigere, men man får heller ikke utbetalt penger hvis hunden skulle dø av en skade eller sykdom. 

Man må heller ikke glemme at selve forsikringsselskapet også har mye å si i forhold til pris. Det er alltid lurt å kontakte minst 3-4 ulike forsikringsselskap for å få et prisoverslag. Tester gjort av TV2 Hjelper Deg i 2012 viste at det kunne være over dobbelt så dyrt å velge “feil” forsikringsselskap som om man valgte det billigste. 

Når det er sagt er ikke pris det eneste du bør se etter. Det er jo også store forskjeller i egenandel, maks utbetaling, og hvilke sykdommer som dekkes, så man bør selv sette seg litt inn i hva man faktisk får for pengene hos de ulike forsikringsselskapene. 

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar