5 tips for forsikring til hund

Det kan være veldig lurt å forsikre sin firbente venn, da det aldri er noe gøy å måtte ha en dårligere behandling som følge av stram økonomi. En operasjon på en hund kan nemlig fort koste 20 000 kroner eller mer, så det skal ikke veldig mye til før en god forsikring lønner seg.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen tips angående forsikring til hund. Det er nemlig ikke bare-bare å velge riktig forsikring, og man bør faktisk bruke litt tid på å sette seg inn i det. Så sjekk over tipsene nedenfor, så kan du ta et bedre valg når du skal forsikre hunden din.

Les også: Pris for å forsikre ulike hunderaser forklart.

Finn ut hva som er inkludert i forsikringen

Innhold er viktigere enn pris når det kommer til forsikring, både for hundeforsikringer og andre. Om en forsikring er 100 kroner billigere i måneden, men ikke betaler for mange normale problemer som en annen forsikring gjør, kan det fort være at den ikke holder mål.

Så se godt gjennom hvilke operasjoner og behandlinger som er inkludert i forsikringen din, og vurder det opp mot hverandre. Sørg for at du får en forsikring som dekker alt du trenger, for det er bedre å betale litt mer for en god forsikring som faktisk dekker de behovene du har enn en billig en hvor du ender opp med å betale behandlinger av egen lomme.

Les også: Omtrent hvor mye koster det å forsikre hunden sin?

Trenger du livsforsikring?

Livsforsikring er et ekstratilbud hvor man kan betale ekstra i måneden for å få utbetalt kjøpesummen om hunden din skulle dø. Dette gjelder først og fremst for rasehunder som koster en del tusenlapper, og lar deg få penger til å kjøpe en ny valp dersom hunden din skulle bli syk og dø.

«Problemet» med livsforsikring er derimot at det koster en del, og for mange kan det være like greit å heller spare dette mellomlegget på egen konto, og bruke dette til å eventuelt kjøpe en ny hund. For mange er det heller ingen hast å skaffe seg en ny hund med det samme når den gamle dør, og da er det kanskje ikke så viktig med livsforsikringen til å begynne med.

Så vi anbefaler å tenke over om dette er noe man vil ha eller ikke før man begynner å sammenligne priser, for det kan være store prisforskjeller og forskjeller i utbetalinger hos de ulike forsikringsselskapene.

Kan du spare på å ha samme forsikring på hunden som ellers?

Det tredje tipset er å sjekke om du kan spare penger på å forsikre hunden din hos det forsikringsselskapet du allerede bruker. Mange forsikringsselskap gir gode fordeler til de som er totalkunder eller har flere forsikringer hos dem, og det kan ofte være lurt å sjekke dette når man skal forsikre hunden sin.

Det er ikke alltid at man sparer penger på å velge det samme forsikringsselskapet som man allerede brukte, men noen ganger kan det være lønnsomt.

Få tilbud fra flere selskap!

Dette er kanskje det aller viktigste tipset når du skal forsikre hunden din, og det er at du ber om tilbud fra flere ulike forsikringsselskap. Søk hos minst et par-tre stykker, og se hvilket tilbud de kan gi deg.

Når du får tilbudene, ikke se deg blind på prisen. Gå også over avtaledetaljene for å se hva som er inkludert, og minst like viktig, hva som er ekskludert. Ofte er vanlige rasesykdommer ekskludert fra forsikringsavtalen, men noen er litt mer hissige på å ekskludere sykdommer enn andre, så ta en god titt på dette.

Pass på at forsikringen ikke stopper ved en viss alder!

Det siste tipset er å være ekstra overvåken i forhold til når forsikringer slutter å løpe. Det er nemlig en del forsikringsselskap som har tendens til å ha forsikring som kun varer til en viss alder, typisk ved 8-9 års alder for de fleste hunderaser. Etter denne alderen slutter rett og slett forsikringsavtalen!

Problemet med dette er at det er jo i denne alderen det er størst risiko for at det skal skje noe galt med hunden din, og det er både dyrt og vanskelig å skaffe en ny forsikringsavtale for en seniorhund. Så sørg for å velge en forsikring som varer livet ut!

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar