Hvordan fjerne stearin fra sofaen

Det er kanskje ikke ofte det skjer, men når uhellet først er ute og man får stearin i sofaen kan det føles ekstremt kjipt. Det er jo ikke noe gøy å måtte bytte ut en ellers fin sofa bare fordi man var uheldig og fikk stearin på den, men finnes det en måte man kan fjerne stearin fra sofaen?

Å fjerne stearin fra sofaen er ikke akkurat den letteste flekken, men det er fullt mulig. Start med å fjerne så mye du klarer med fingrene dine, slik at det bare er en flekk igjen. Legg deretter en ufarget serviett eller litt kjøkkenpapir på flekken, og finn frem strykejernet. Sett dette på full styrke, og stryk raskt over servietten eller papiret.

Her vil varmen fra styrkejernet være med på å få stearinet til å løsne seg og bli flytende, mens papiret eller servietten vil suge det opp. Når du har gjort det bytter du enkelt nok papiret/servietten med en ny, og gjør det hele igjen. Hver runde med dette vil ta vekk litt og litt av flekken med stearin, helt til den blir helt borte.

Om det fortsatt er en mørk flekk der hvor flekken var kan du ta en klut med vann og oppvaskssåpe på og tørke den forsiktig vekk mens stoffet fortsatt er varmt etter strykejernet.

Les også: Hvordan fjerne tiss fra sofaen, og hvordan fjerne tyggis fra soafen.

Når det tørket vil flekken mest sannsynlig være helt borte, og sofaen er god som ny!

OBS. denne metoden må ikke brukes på skinnsofaer. Her kan man isteden i stor grad klare å pelle vekk og vaske vekk stearinen fra sofaen uten å bruke varme.

Les også:

Legg igjen en kommentar