Hvordan fjerne tyggis fra sofaen

Å ha både barn og sofa i hus er en konstant risiko, og før du vet ordet av det sitter det fast en tyggisklase i stoffet på sofaen. Å rive den av fungerer heller dårlig, og om man har riktig uflaks gjør det bare hele problemet større. Så hvordan kan man fjerne tyggis fra sofaen? Dette skal vi se nærmere på nedenfor!

For alle sammen må du ha litt tålmodighet, for tyggegummien må stivne før du får gjort noe med den. Om du begynner å løsne den før den stivner er det igjen stor risiko for at du bare gjør problemet større.

Det magiske trikset for å få tyggis vekk fra stoff er å kjøle det ned. Det spiller egentlig ingen rolle hvordan du gjør det, men noen populære måter er å:

  • Ta av trekket og legg det i fryseren.
  • Ta hele sofaen utendørs hvis det er minusgrader ute.
  • Fyll en pose med isbiter som legges rett over tyggisen.
  • Bruk en isspray (da slipper du også å vente i flere timer).

Etter noen timer, når tyggisen er helt fryst ned skal det være veldig enkelt å skrape den vekk. Med mindre den har blitt skikkelig dytta ned i stoffet vil dette være mer enn nok til å fjerne hele tyggisen pluss eventuelle rester av den.

Les også: Slik kan du fjerne tiss fra sofaen.

Slik fjerner du de siste restene som sitter igjen

Om ungene har klart å gni tyggisen skikkelig inn i sofatøyet kan det være at det ikke holder med istrikset. Kanskje sitter noen små, hvite rester igjen i stoffet som du rett og slett ikke klarer å gni løs.

Heldigvis finnes det er godt triks for å kvitte seg med disse siste restene også, og her må man finne frem en flaske med whitesprit. Dette helles rett over tyggisrestene, og vil løse den opp. Når det er gjort kan du bare tørke vekk whitespriten med tyggisrestene, så er problemet løst.

Les mer: Bli kvitt stearin fra sofaen.

Whitesprit luker jo en del, så det er nødvendig å lufte ut sofaen etterpå. Man kan eventuelt bruke potetmel for å hjelpe til med å suge til seg fuktigheten.

Merk at whitesprit i noen tilfeller kan påvirke fargen på stoffet i sofaen, noe som kan føre til flekker. Så du må selv vurdere om det er verdt risikoen eller ikke. Mange sofaer tåler det fint, mens andre har stoff som ikke tåler det så bra.

Les også:

Legg igjen en kommentar