Hvordan fjerne blåbærflekker

Blåbærflekker er noe av det verste man kan få på både fingre og klær, og noen ganger kan det føles helt umulig å bli kvitt dem. Heldigvis er det langt fra umulig dersom man vet hvordan man skal kvitte seg med flekkene, og i denne artikkelen skal du få en super guide på hvordan du blir kvitt blåbærflekker fra ethvert plagg! Så da er det igjen trygt å ta med ungene ut i skogen for å plukke blåbær selv om de har på klær man helst vil ha flekkefrie.

Først og fremst er det viktig å vite at tiden har mye å si, og jo fortere du får vasket vekk blåbærflekken, jo enklere er det! Så ikke la klærne ligge i et døgn og vente, men ta deg av det med det samme.

Dersom du er ute på tur kan du godt fukte flekken i kaldt vann eller til og med spytt, gitt at dere har noe annet å skifte til da selvsagt. Dette forhindrer at blåbærfargen setter seg like godt i plagget.

Det første du må gjøre når du er hjemme fra bærturen er å kjøpe inn et mildt og flytende vaskemiddel (som f.eks Blenda Sensitive) dersom du ikke allerede har det. Ta en god mengde av dette og gni på der hvor blåbærflekken er på plagget. La dette virke i omtrent en halvtime før du legger det i vaskemaskinen. Ta så høy temperatur som plagget tåler! Bruk vanlig mengde vaskepulver, og helst et som inneholder blekemiddel (hvis tøyet har en farge som tåler dette).

Blåbær er veldig godt, men svært vanskelig å bli kvitt fra klærne!

Les også: Slik lager du blåbærsyltetøy.

I 90 % av tilfellene vil dette få vekk blåbærflekken, og i de resterende tilfellene vil det i alle fall redusere synligheten betydelig. Det er mulig å gjenta prosessen en gang til hvis du fortsatt ser flekken, og ikke glem å være raus med det flytende vaskemiddelet når du skal la det trekke på plagget.

Les også:

Legg igjen en kommentar