Hvordan lage blåbærsyltetøy enkelt

Nå bugner det over av blåbær ute i skogen, og hva er vel bedre å gjøre med alle bærene enn å bruke de til å lage blåbærsyltetøy? Det er både raskt og enkelt å lage syltetøy fra blåbærene, og smaker knallgodt på brødskiva.

Alt du trenger i tillegg til blåbærene er sukker! Start med å finne frem en stor kjele og bland sammen halvparten så mye sukker som blåbær (altså 1 kg sukker hvis du har 2 kg blåbær). Rør det godt sammen slik at det blir en stor masse, og sett det på en varmeplate. Rør godt når det varmer seg opp, for det svir seg fort.

Når det først har begynt å koke trenger du ikke å røre like ofte, men bør ta en runde med sleiva hvert minutt eller noe sånt. Til sammen skal det koke i omtrent ti minutter. Nå er det bare å bruke en skje for å fjerne skummet som ligger langs kanten på toppen, og så heller du syltetøyet over på det du skal ha det i.

Og så enkelt er det faktisk å lage eget blåbærsyltetøy fra blåbær du har plukket selv. Hele prosessen tar altså ikke stort mer enn ti minutter, selv om avkjølingen fort kan ta noen timers tid.

Les også: Slik lager du eget tyttebærsyltetøy.

Syltetøyet bør helst oppbevares på lufttette glass, som Norgesglass som kan bestilles fra Hyttefeber. Der kan det oppbevares i lang tid, men det vil ha litt kortere holdbarhet dersom du bruker plastbokser. Plastbokser som gamle isbokser eller noe sånt fungerer helt fint dersom du tenker å spise det i nærmeste fremtid, men om du skal ha det i lengre tid enn noen uker bør du investere i lufttette glass.

Denne annonsen inneholder reklamelenker for Hyttefeber.

Les også:

Legg igjen en kommentar