Hvordan fjerne etiketter og limrester fra glass

Vi nordmenn bruker mye glassemballasje, men ved å fjerne etiketter og limrester fra ting som syltetøyglass eller lignende kan vi gjenbruke mye av dette. Det er jo kjekt hvis du ønsker å lage hjemmelaget blåbærsyltetøy, så er det bare å helle det over på et gammelt syltetøyglass.

Å fjerne alle rester av etiketten på glassene, samt alle limrestene som sitter fast, er derimot enklere sagt enn gjort. Noen ganger føles det helt umulig å få vekk alt sammen, uansett om mye du skrubber med såpe og vann.

Det er derimot noen enkle tips man kan gjøre for å fjerne etiketten fra glassflasker enkelt.

For å fjerne etikett og alt limet fra glassemballasje trenger du å lage en blanding med 50 % bikarbonat og 50 % matolje. Begge deler kjøpes i dagligvareforretningen. Dette røres sammen til en slags paste som du gnir over etiketten og limrestene. Etter noen få sekunder løsner det av seg selv, og da er det bare å vaske det vekk i lunkent vann.

Det er egentlig veldig enkelt å fjerne alle limrestene, men det krever at man gjør det på riktig måte. Om du står med bare såpe og vann kommer du aldri i mål, men med denne pasten er det veldig enkelt.

Gamle glass kan brukes til så mye

Det meste av gammel glassemballasje kan brukes til nye ting, så det er ikke vits i å kaste gamle glass som har vært brukt til syltetøy, fetaost, sylteagurk eller selv tacosaus.

Husk at hvis du skal gjenbruke glass til noe annet bør de først desinfiseres. Den aller enkleste måten å desinfisere glassflasker på er ved å koke dem. La de stå og koke i en stor kjele i fem minutters tid, så er de så godt som helt sterile, og du kan bruke dem til å oppbevare hva enn du måtte ønske.

Når du steriliserer glassflasken sørger du ikke bare for at den er helt ren, men også for at det ikke er noen mikroorganismer i den. Disse kan i verste fall føre til at maten du putter i glasset råtner eller blir dårlig raskere, så det er viktig med steriliseringen om den skal brukes til en type mat.

Les også:

Legg igjen en kommentar