Hvordan fjerne limrester fra klistremerker

Klistremerker er jo veldig kjekt, men det er ikke fullt så moro når man skal fjerne det igjen. Spesielt kjedelig er det når du skal fjerne store klistremerker fra ting som syltetøyglass eller lignende hvor store overflater er dekt av klistremerket.

I slike situasjoner er man nesten garantert at det sitter igjen limrester som kan føles klin umulig å fjerne. Det er heldigvis et par triks man kan bruke for å bli kvitt disse limrestene på den enkle måten! Nedenfor går vi over de tre vanligste og beste triksene for å fjerne limrester fra klistremerker.

Bruk majonestrikset

Majosner er kanskje overraskende for mange, men om du har en pose med ekte (ikke lettvariant) majones i huset kan det være den beste måten å kvitte seg med limrestene på – gitt at tingen tåler å få litt majones på seg.

Triset er enkelt nok at du dekker alt av limrester i majones og lar det stå og godtgjøre seg over natta. Neste morgen kan du bruke en skrape, fingernegl eller en mynt for å skrape vekk de siste limrestene, og nå løsner de utrolig enkelt. Om det fortsatt sitter litt brukes du nå lunkent vann for å fjerne det, for majonesen har svekket limet såpass at det går raskt av i varmt vann.

Det høres som sagt veldig rart ut, men majonestrikset fungerer knallgodt hver eneste gang!

Bruk en egen limfjerner

Om du ikke vil grise til tingene dine med majones kan du kjøpe en egen limfjerner. Dette er et kjemisk stoff som du smører på limrestene, så løser de seg opp. Limfjerner kommer i flytende og halvflytende variant, og kan kjøpes på steder hvor man kjøper renholdsprodukter.

Bruk eddik

En siste løsning er å gni inn limrestene med eddik. Der er den dårligste av de tre forslagene her, men med litt gnikking blir man jo kvitt limet uten for store problemer. Eddiken har litt av de samme egenskapene som limfjerneren, men den er ikke fullt så effektiv, så det krever litt mer arbeid fra din side.

Les også:

Legg igjen en kommentar