Aldersgrense på elsparkesykkel forklart

Elsparkesykkel blir gradvis mer populært her i Norge. I storbyene kan man leie elsparkesykkel for dagen, mens alle andre har mulighet til å kjøpe sin egen elsparkesykkel. Ikke overraskende har elsparkesykler blitt populære blant barn og ungdom, så da kommer jo selvsagt spørsmålet om hvordan aldersgrense på elsparkesykkel er.

Det har helt nylig (i 2022) blitt innført aldersgrense på elsparkesykler, og nå må man være minst 12 år for å kjøre elsparkesykkel lovlig. De minste barna må derfor holde seg til vanlige sparkesykler uten motor eller kjøre utenfor offentlig vei.

Annonse: Hos CDON har de et veldig godt utvalg av elsparkesykler, fra billigmodeller til et par tusen kroner til heftige modeller for deg som vil ha mye kvalitet!

Les også: Må man ha hjelm på elsparkesykkel?

Selv om det ikke er noen lovbestemt aldersgrense anbefaler dessuten Trygg Trafikk at den nedre aldersgrensa bør ligge på 12 år. Dette er altså per nå kun en anbefaling, så det er ikke ulovlig å bryte det, men de mener altså at barn under 12 ikke er egnet for å bruke elsparkesykkel alene.

Uansett alder anbefales det å bruke hjelm når bruker en elsparesykkel, uansett om man kjører rolig på fortauet eller ute på veien. Hodeskader er nemlig overrepresentert når det kommer til ulykker med elsparkesykkel, så invester i en god hjelm!

Denne artikkelen inneholder annonser for CDON.

Les også:

Legg igjen en kommentar