Aldersgrense på elsparkesykkel forklart

Elsparkesykkel blir gradvis mer populært her i Norge. I storbyene kan man leie elsparkesykkel for dagen, mens alle andre har mulighet til å kjøpe sin egen elsparkesykkel. Ikke overraskende har elsparkesykler blitt populære blant barn og ungdom, så da kommer jo selvsagt spørsmålet om hvordan aldersgrense på elsparkesykkel er.

Annonse: Hos MyStuff har de et veldig godt utvalg av elsparkesykler, fra billigmodeller til et par tusen kroner til heftige modeller for deg som vil ha mye kvalitet!

I Norge er det per 2020 ingen lovfestet aldersgrense for å kjøre elsparkesykkel. Det betyr at både barn og unge kan kjøre elsparkesykkel som de måtte ønske, men selv om de er under 16 år vil de være ansvarlige for å forholde seg til veitrafikkloven på lik linje med når man kjører sykkel i trafikk.

Les også: Må man ha hjelm på elsparkesykkel?

Selv om det ikke er noen lovbestemt aldersgrense anbefaler dessuten Trygg Trafikk at den nedre aldersgrensa bør ligge på 12 år. Dette er altså per nå kun en anbefaling, så det er ikke ulovlig å bryte det, men de mener altså at barn under 12 ikke er egnet for å bruke elsparkesykkel alene.

Uansett alder anbefales det å bruke hjelm når bruker en elsparesykkel, uansett om man kjører rolig på fortauet eller ute på veien. Hodeskader er nemlig overrepresentert når det kommer til ulykker med elsparkesykkel, så invester i en god hjelm som denne for barn, eller denne for voksne.

Denne artikkelen inneholder annonser for Jollyroom, MyStuff og NetOnNet.

Les også:

Legg igjen en kommentar