Er det lov å kjøre elsparkesykkel på fortauet? Forklart

Elsparkesykler har virkelig tatt Norge med storm, og nå kan man både kjøpe egne elsparkesykler så vel som å leie disse i de fleste storbyer. Det er et kjekt transportmiddel for å komme seg frem til jobb eller skole på raskt, men det er en del forvirring rundt hva som er lov og ikke lov når man kjører elsparkesykkel.

En ting mange lurer på er hvorvidt man kan kjøre på fortau med elsparkesykkel eller ikke.

Fasiten er at man kan kjøre så mye elsparkesykkel på fortauet man bare vil, så lenge man holder en lav fart som tar hensyn til gående trafikanter. Når du passerer noen bør du ikke ligge på mer enn 5 – 7 km/t, samtidig som du aldri overrasker eller er til bry for de gående.

Det finnes derimot unntak, for eksempel hvis det er veldig tett med gående trafikanter. Dersom fortauet er så godt som fullt av gående mennesker må man rett og slett ta elsparkesykkelen ned på fortauet.

Les også: Hva er maksfart på elsparkesykkel i Norge? Forklart.

Dersom det er et eget sykkelfelt der du bruker elsparkesykkelen anbefales det å bruke dette fremfor fortauet. Det er også lov å bruke kjørebanen på vanlige veier.

Annonse: Hos CDON har de et veldig godt utvalg av elsparkesykler, fra billigmodeller til et par tusen kroner til heftige modeller for deg som vil ha mye kvalitet!

Les også:

Legg igjen en kommentar