Maksfart på elsparkesykkel forklart

Å bruke elsparkesykkel for å komme seg til og fra jobb og skole blir bare mer og mer populært, og disse elsparkesyklene har virkelig tatt Norge med storm. Vi ser fortsatt flest av dem i storbyene, men de har gradvis også begynt å bli mer vanlige på mindre steder, for de er jo både enkle å ta med seg, og praktiske i bruk.

Annonse: Private elsparkesykler kan kjøpes fra f.eks NetOnNet som har Xiaomi Mi Electric Scooter Essential Lite for omtrent 4 tusenlapper, eller fra sider som MyStuff hvor de har et stort utvalg av elsparkesykler i ulike prisklasse.

Det store spørsmålet er bare om de går fort nok for folk flest, for det er jo fartsgrenser på elsparkesykkel her i landet.

I Norge har man nemlig kun lov til å kjøre elsparkesykler som har en maksfart på 20 km/t. Det er ikke lov å bruke elsparkesykler som kan gå over denne hastigheten, selv om du ikke faktisk kjører raskere enn dette.

Alle elsparkesykler som selges i Norge skal dermed ha en sperre på toppen 20 km/t for å være lovlige. Forbudet mot raskere elsparkesykler gjelder både på offentlig og privat vei, og ifølge Statens vegvesen er det ikke engang lov å kjøre raskere elsparkesykler på baner eller private anlegg.

Les også: Er det aldersgrense på elsparkesykkel? Forklart.

Så det anbefales å kjøpe en elsparkesykkel med sperre på 20 km/t hvis du skal bruke den her i Norge. Merk også at reglene sier noe om hvor fort motoren i elsparkesykkelen lar den kjøre (såkalt konstruktiv hastighet), og det er ikke nødvendigvis snakk om noen fartsgrense. Det betyr at det er lov å kjøre en elsparkesykkel i 25 km/t i nedoverbakke dersom tyngdekraften lar deg få såpass stor fart (og du følger andre veitrafikklover).

Denne artikkelen inneholder annonser for NetOnNet og MyStuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar