Maksfart på elsparkesykkel forklart

Å bruke elsparkesykkel for å komme seg til og fra jobb og skole blir bare mer og mer populært, og disse elsparkesyklene har virkelig tatt Norge med storm. Vi ser fortsatt flest av dem i storbyene, men de har gradvis også begynt å bli mer vanlige på mindre steder, for de er jo både enkle å ta med seg, og praktiske i bruk.

Det store spørsmålet er bare om de går fort nok for folk flest, for det er jo fartsgrenser på elsparkesykkel her i landet.

I Norge har man nemlig kun lov til å kjøre elsparkesykler som har en maksfart på 20 km/t. Det er ikke lov å bruke elsparkesykler som kan gå over denne hastigheten, selv om du ikke faktisk kjører raskere enn dette.

Annonse: Hos CDON har de et veldig godt utvalg av elsparkesykler, fra billigmodeller til et par tusen kroner til heftige modeller for deg som vil ha mye kvalitet!

Alle elsparkesykler som selges i Norge skal dermed ha en sperre på toppen 20 km/t for å være lovlige. Forbudet mot raskere elsparkesykler gjelder både på offentlig og privat vei, og ifølge Statens vegvesen er det ikke engang lov å kjøre raskere elsparkesykler på baner eller private anlegg.

Les også: Er det aldersgrense på elsparkesykkel? Forklart.

Så det anbefales å kjøpe en elsparkesykkel med sperre på 20 km/t hvis du skal bruke den her i Norge. Merk også at reglene sier noe om hvor fort motoren i elsparkesykkelen lar den kjøre (såkalt konstruktiv hastighet), og det er ikke nødvendigvis snakk om noen fartsgrense. Det betyr at det er lov å kjøre en elsparkesykkel i 25 km/t i nedoverbakke dersom tyngdekraften lar deg få såpass stor fart (og du følger andre veitrafikklover).

Denne artikkelen inneholder reklame for CDON.

Les også:

Legg igjen en kommentar