Hvordan nullstille en Android-telefon

Det er flere situasjoner hvor det er fornuftig å nullstille mobilen sin, men mest vanlig er det nok når man skal selge, gi bort eller kaste den gamle telefonen sin. Ved å nullstille mobilen sin til den såkalte fabrikkstandarden er det som om mobiltelefonen er splitter ny, og en ny eier kan ikke finne igjen verken bilder, filer, kontakter eller noe annet du har lagret eller gjort på mobilen din.

Med Android-mobiler er det litt ulik fremgangsmåte for hvordan man nullstiller mobilen sin avhengig av hvilken leverandør man bruker. Det er jo slik at de ulike leverandørene lager litt ulike Android-systemer, så gå til det trinnet nedenfor som er aktuelt for deg for å se hvordan du skal nullstille Android-telefonen din.

Slik nullstiller du Android-mobiler med Android One, eller Nokia sitt Android

 1. Gå til «Innstillinger».
 2. Velg «System» helt i bunnen av menyen.
 3. Klikk på «Avansert».
 4. Velg «Alternativer for tilbakestilling».
 5. Velg «Slett alle data (tilbakestill til fabrikkstandard)».
 6. Trykk på knappen med teksten «Tilbakestill telefonen».

Slik nullstiller du mobiler med Huawei sitt Android-system

 1. Gå til «Innstillinger».
 2. Velg «System og oppdatering».
 3. Velg «Tilbakestill» fra menyen.
 4. Bekreft ved å klikke på knappen med teksten «Nullstill telefonen».

Slik nullstiller du Samsung sine Android-mobiler

 1. Gå til «Innstillinger».
 2. Velg «Generell styring».
 3. Gå til nederste punkt som heter «Nullstill».
 4. Velg det alternativet som passer deg best. Hvis du skal gi bort eller selge mobilen velger du «Nullstill til fabrikkdata».
 5. Bekreft nullstillingen ved å klikke på knappen med «Nullstill» på.
 6. Bekreft nullstillingen din med PIN-kode og Samsung-kontoen din.

Les også: Slik nullstiller du en iPhone.

Hvordan nullstille en Android-telefon som ikke fungerer

Det er i visse tilfeller mulig å nullstille en Android-telefon som ikke fungerer ved å starte gjenopprettingsmodus. Da må du holde inne Power-knappen og volum-opp eller hjem-knappen samtidig (avhenger av type mobil) for å starte gjenopprettingsmodus. Der får du opp en meny hvor en av mulighetene er å nullstille telefonen.

Det er kun hvis man har softwareproblemer som har ødelagt Android-telefonen at du kan fikse den ved å nullstille den fra gjenopprettingsmodus, men det er verdt å prøve hvis du sitter med en telefon som ikke vil fungere som den skal. Noen ganger kan nullstillingen faktisk fikse problemet, men det kan uansett være kjekt å nullstille den for å sikre at informasjonen på mobilen ikke kommer på avveie.

Det er ingen vei tilbake!

Når man har gjort stegene ovenfor er det ingen vei tilbake, for nå holder mobilen på å nullstille seg. Det betyr at all data slettes, og når den er ferdig er mobilen i omtrent samme tilstand som når du slo den på for første gang etter at du kjøpte den.

Det er altså ikke mulig å angre seg på en nullstilling, så det er fornuftig å ta en backup av Android-systemet sitt før man nullstiller telefonen sin. Da får man en sikkerhetskopi av SMS-er, bilder, appdata og annet du kanskje trenger en gang i fremtiden.

Les også:

Legg igjen en kommentar