Hvordan starte gjenopprettingsmodus på Android

Når man starter opp gjenopprettingsmodus på Android får man tilgang til en del av mobilen som ellers er skjult og separert fra det vanlige operativsystemet. I praksis bruker man dette for å starte opp mobilen for å feilsøke etter problemer dersom mobilen ikke fungerer som den skal, for i gjenopprettingsmodus vil ingen apper eller softwarefeil kunne påvirke mobilen.

På engelsk heter gjenopprettingsmodus Recovery Mode, og det er ganske enkelt å starte opp gjenopprettingsmodus på Android selv.

For å starte gjenopprettingsmodus på Android må du først og fremst slå av telefonen. Deretter må du starte den igjen mens du holder inne noen knapper. De nøyaktige knappene avhenger av hvilken mobil og leverandør du har, men som regel er det snakk om enten Power-knappen + Volum opp-knappen, Power-knappen + Volum ned-knappen, Power-knappen + begge volumknappene, eller Power-knappen + Hjem-knappen.

Litt komplisert, men det enkleste er som regel å søke på Google etter «recovery mode + mobiltypen din». Alternativt er det bare å prøve seg litt frem, for de færreste mobiler har mer enn 2-3 knapper nå om dagen. Har du en hjem-knapp prøver du denne først, men om du mangler denne tar du volumknappene isteden (begge sammen med Power-knappen).

Slik fungerer gjenopprettingsmodus på Android

Når du får det til åpner det seg en meny med litt ulike spesialfunksjoner. Nå er mobilen din i gang, men Android har ikke startet, og du er i den såkalte gjenopprettingsmodusen. Herfra kan du gjøre ting som å oppdatere mobilen fra minnekort, slette informasjon fra mobilen, eller nullstille mobilen til fabrikkinnstillinger.

Les også: Slik nullstiller du Android på den vanlige måten.

I denne menyen fungerer ikke touchskjermen, så du må bruke knappene på mobilen for å navigere. På de fleste mobiler fungerer volum opp og ned som styring opp og ned i menyen, mens Power-knappen fungerer for å klikke.

Det kan være litt vanskelig å navigere i gjenopprettingsmodusen, for den ikke like enkel som gjenopprettingsmodus er på PC-er med Windows hvor man i praksis nesten kan bruke datamaskinen som vanlig. Men gjenopprettingsmodusen på Android er et veldig nyttig verktøy dersom mobilen har klikket helt og du trenger å nullstille den eller prøve å finne ut av hva som er problemet.

Les også:

Legg igjen en kommentar