Hvordan ta skjermbilde på Android-mobiler

Det er mange situasjoner hvor det er fornuftig å ta et skjermbilde av mobilen sin. Da kan du få et helt bilde av all informasjonen som var på skjermen der og da, som hvis du for eksempel skal sende et utdrag fra en chatsamtale eller noe sånt.

Man kan ta skjermbilde av det aller meste, men noen apper har blokkert muligheten. Noen apper som Snapchat har også satt på slik at motparten får varsel hvis du tar skjermbilde, så på Snapchat må du ta i bruk noen lure triks for å ta skjermbilde uten at motparten får vite det.

Uansett, det er stort sett fritt frem for å ta skjermbilde av mobilen med Android, og fremgangsmåten for å ta skjermbilder avhenger litt basert på hva slags telefon du har.

På de aller fleste Android-mobiler tar man skjermbilde ved å trykke på av/på-knappen samtidig som du trykker på volum ned-knappen. Da tas et skjermbilde av hele skjermen der og da. Om det ikke fungerer må du holde inne av/på-knappen i et sekunds tid, og velge «Skjermbilde» fra menyen der.

Android sin logo

En av disse to metodene fungerer på over 99 % av alle Android-telefoner, og dersom du har en annen modell må du sjekke hva som står i brukermanualen til denne mobilen.

Når du har tatt et skjermbilde får du se en liten miniatyr av det i enten høyere eller venstre hjørne (avhengig av modell), og dette betyr at det ble lagret et bilde.

For de aller fleste Android-mobiler er det altså veldig enkelt å ta skjermbilder, og du kan når som helst gjøre det, med noen svært få unntak.

Slik kan du se og endre skjermbilder

Når du har tatt et skjermbilde lagres det automatisk i et eget album som heter «Skjermdumper» (eller «Screenshots» om du har engelsk utgave an Android). Du finner frem til dem ved å gå til Foto-appen på telefonen din, velger «Bibliotek» og klikker på mappen som heter «Skjermdumper». Der ligger alle sammen, så kan du velge å dele, redigere eller til og med slette dem der.

Les også:

Legg igjen en kommentar