Må man ha hjelm på elsparkesykkel? Forklart

Elsparkesykkel har gradvis blitt mer og mer populært, og dersom du bor i en av Norges storbyer kan du leie deg elsparkesykkel for å komme deg rundt. Vi andre må punge ut med flere tusenlapper for å kjøpe vår egen elsparkesykkel, men dersom du har ganske kort vei til jobb kan det være en fin investering.

Men så kommer jo spørsmålet om hvorvidt man må ha på sykkelhjelm når man bruker elsparkesykkel?

I Norge er det ikke påbud for hjelm på verken sykkel, sparkesykkel eller elsparkesykkel. Likevel anbefaler vi sterkt å bruke sykkelhjelm når du bruker elsparkesykkel. En stor andel av skader knyttet til elsparkesykler er hodeskader som i stor grad kunne vært unngått hvis brukeren hadde hatt på hjelm!

Man kan bruke enten sykkelhjelm eller skatehjelm som på bildet ovenfor, alt etter hva du foretrekker. De beskytter begge to veldig godt mot skader på hodet, og det er jo det viktigste når man er ute og bruker elsparkesykkelen.

Annonse: Hos CDON har de et veldig godt utvalg av elsparkesykler, fra billigmodeller til et par tusen kroner til heftige modeller for deg som vil ha mye kvalitet!

Les også: Aldersgrense for elsparkesykkel forklart.

Elsparkesykkelhjelm med LED-lys bak fungerer godt i trafikken, og lar deg bli mye mer synlig enn vanlige hjelmer uten LED.

Ved å bruke hjelm når du bruker elsparkesykkelen beskytter du deg i stor grad mot hodeskader når du er på farta, men du er selvsagt ikke helt trygg. Selv med hjelm er det viktig å kjøre forsiktig og ansvarlig, og unngå situasjoner hvor du kan kræsje.

Til tross for at norske elsparkesykler ikke har all verdens med fart er det mange som får skader hvert eneste år. De vanligste skadene er som sagt hodeskader, og personer uten hjelm er mye mer utsatt enn de som bruker hjelm.

Denne artikkelen inneholder annonser for CDON.

Les også:

Legg igjen en kommentar