Hvordan lage pinnevaffel

Pinnevaffel er en tradisjonell og populær norsk godbit som ofte serveres med syltetøy og rømme eller annet søtt pålegg. I denne artikkelen vil du lære hvordan du lager pinnevaffel hjemme, fra røren til steking og servering av denne deilige norske klassikeren.

For å lage pinnevaffel trenger du en pinnevaffeljern, en god røre og litt tid. Oppskriften inkluderer mel, sukker, egg, melk og smør, og gir en lett og sprø vaffel som kan nytes med ulike pålegg. Stek og server pinnevaffel for en smakfull opplevelse.

Ingredienser og utstyr

Ingredienser

For å lage pinnevaffel trenger du følgende ingredienser:

 • 3 dl hvetemel
 • 2 dl sukker
 • 3 store egg
 • 1,5 dl melk
 • 150 g smør (smeltet og avkjølt)

Utstyr

For å lage pinnevaffel trenger du et pinnevaffeljern og en visp eller elektrisk mikser. Et pinnevaffeljern er spesialdesignet for å lage pinnevaffel og gir den karakteristiske formen og teksturen. Det finnes elektriske jern og jern som brukes på komfyren.

Fremgangsmåte

Lage røren

 1. Bland sammen hvetemel og sukker i en stor bolle.
 2. Tilsett egg og melk, og rør sammen til en glatt røre. Bruk en visp eller elektrisk mikser for å få en klumpfri røre.
 3. Rør inn det smeltede og avkjølte smøret i røren, og la den stå og svelle i ca. 20 minutter.

Steke pinnevaffel

 1. Forvarm pinnevaffeljernet og smør det lett med smør.
 2. Hell røren i jernet, slik at den dekker formen jevnt. Mengden røre som trengs, varierer avhengig av jernet, så eksperimenter med den første vaffelen for å finne den perfekte mengden.
 3. Lukk jernet og la pinnevaffelen steke i noen minutter, til den er gyllenbrun og sprø. Tiden kan variere avhengig av jernet og varmen.
 4. Fjern pinnevaffelen fra jernet ved hjelp av en gaffel eller trespatel, og la den avkjøle på en rist.

Servering og variasjoner

Servering

Pinnevaffel kan serveres varme eller avkjølte, med ulike søte pålegg som syltetøy, rømme, krem, sjokolade eller frukt. En klassisk norsk kombinasjon er rømme og syltetøy.

Variasjoner

Du kan også eksperimentere med ulike smaker og tilsetningsstoffer i røren. Prøv å tilsette vaniljesukker, kardemomme, kanel eller sitronskall for en spennende smaksvariant.

Konklusjon: Nyt hjemmelaget pinnevaffel

Nå har du lært hvordan du kan lage pinnevaffel hjemme ved hjelp av en enkel oppskrift og et pinnevaffeljern. Med de rette ingrediensene og litt øvelse, kan du servere deilige, sprø pinnevaffel til venner og familie.

Husk at du kan eksperimentere med ulike smaker og pålegg for å gjøre pinnevaffelopplevelsen enda bedre. Nyt den norske tradisjonen med pinnevaffel, og del din glede med andre!

Les også:

Legg igjen en kommentar