Hvor raskt må man skaffe ansvarsforsikring når man kjøper bil? Forklart!

Når man eier en bil er man nødt til å ha minst en ansvarsforsikring på bilen. Om man ikke har dette kan man faktisk få dagsbøter på 150 kroner per dag, for ikke å snakke om de juridiske problemene man kan få dersom man kjører med bilen og havner i en ulykke.

Men når man kjøper en bil, enten helt rykende ny eller en bruktbil, hvor rask må man da være med å skaffe seg ansvarsforsikring?

Svaret er at man må ha ansvarsforsikring før man kjører! Dersom du signerer en kjøpskontrakt må du ikke finne på å kjøre bilen før du har ordnet ansvarforsikringen.

Det betyr at du ikke kan kjøre hjem for å sjekke tilbudene over forsikring i fred og ro, men må isteden gjøre det med det samme. Her kan du enten bare ringe inn til forsikringsselskapet du allerede er kunde hos, eller bruke mobilen for å sammenligne priser og få det beste tilbudet.

Den enkleste måten er som nevnt å ta kontakt med et forsikringsselskap du allerede er kunde hos, og fortelle om bilen du har kjøpt. Anslå omtrent hvor langt du har tenkt å kjøre i løpet av et år, så er forsikringen i boks innen du har snakket i telefonen i fem minutter.

Les også: Slik kan du sjekke om en bil har forsikring.

Du har to uker på å bestemme deg

Dersom du enkelt nok ringer til forsikringsselskapet ditt og forsikrer bilen med det samme, har du god tid til å sjekke etter bedre tilbud når du kommer hjem og ting roer seg. For akkurat som med ting du kjøper på internett, har du angrefrist på forsikringen din!

Det betyr at du når som helst innen 2 uker kan fylle ut angrerettskjemaet på forsikringen uten å miste bonus eller betale noen ekstra gebyrer. I denne perioden kan du derfor ta deg tid til å få det beste forsikringstilbudet i fred og ro, samtidig som du kan kjøre trygt og med ansvarsforsikringen i denne perioden.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar