Er det trygt å reise til Dubai? Forklart

Dubai er en storby i landet De forente arabiske emirater (FAE), og de siste ti årene har denne storbyen blitt et enormt populært reisemål for turister som ønsker å oppleve skikkelig luksus, ørkenvarme og en vanvittig moderne by. Til tross for at det er en moderne by har den et litt rufsete rykte på grunn av alle de absurde lovene i landet, men er det egentlig trygt å reise til Dubai?

For det første må det sies at det er veldig lav kriminalitetsrate i Dubai. Det er svært få svindlere, lommetyver og lignende i landet. Bakgrunnen for dette er enormt lange fengselsstraffer i forferdelige kår om man blir tatt for selv småting, så kriminelle er rett og slett skremt vekk fra å drive med et. Så på den eneste siden er det svært trygt der.

På den andre siden er også disse vanvittige fengselsstraffene et moment som gjør ferien utrygg i seg selv. Det er veldig mange lover og regler i Dubai, og selv noe som regnes som nokså uskyldig her i Norge kan lande deg mange, mange år i fengsel i Dubai.

Et kjent eksempel er offentlig kyssing mellom kjærester som ikke er gift. Dette er strengt forbudt, og et britisk par ble slengt i fengsel i en måneds tid for å kysse offentlig. Selv om man er gift er det forbudt å kysse offentlig, men det er strengere staffer om man ikke er gift.

Om man reiser sammen med kjæresten man ikke er gift med må man for øvrig bo på hvert sitt rom, ikke leie hender, og i alle fall ikke flørte offentlig. Kvinner må dessuten dekke seg til.

Les også: Hvordan må man oppføre seg på partur til Dubai?

Også homofili er strengt forbudt i Dubai, og en ting man kan bli kastet i fengsel for, så man bør holde seg unna byen om man er homofil, og i alle fall ikke vise det offentlig.

Ellers må det nevnes at det er svært risikabelt å reise til Dubai når man er gravid uten å være gift. Om f.eks en lege mistenker at du er gravid og ikke kan vise ekteskapssertifikat er han pliktig til å tilkalle politiet, og man risikerer rett og slett fengsel.

Les mer: Får man kjøpt alkohol i Dubai? Forklart.

Så alt i alt er det trygt å reise til Dubai med tanke på kriminalitet, helse (det er gode sykehus og sånt der) og lignende, men ikke fullt så trygt hvis man ikke følger alle de absurde reglene til punkt og prikke. Man må sette seg godt inn i alle reglene før man drar, hvis ikke risikerer man å gjøre noe ulovlig uten å vite om det.

Les også:

Legg igjen en kommentar