Er det trygt å reise til Hongkong i 2019? Forklart

I løpet av 2019 har det blitt gradvis flere og mer voldelig demonstrasjoner i Hongkong, og nå har det nådd et punkt hvor mange lurer på om det i det hele tatt er forsvarlig å reise til Hongkong lenger.

Svaret er at det fortsatt regnes som relativt trygt – så sant man holder seg unna demonstrasjonene. Det er jevnlige demonstrasjoner rundt om i byen, og her kommer ofte demonstrantene i konflikt med politiet som bruker både gummikuler, tåregass, vannkanoner og noen ganger skarp ammunisjon mot demonstrantene, så man bør uten tvil holde deg godt unna disse.

De andre delene i byen hvor det ikke pågår demonstrasjoner regnes fortsatt som trygge, og det er ingen grunn til å føle seg utrygg når man ferdes i byen ellers. Man bør derimot være klar for å komme seg raskt vekk fra områder hvor man ser maskerte personer, da dette kan tyde på at en demonstrasjon kommer til å begynne der snart.

Om du har mulighet er det nok bedre å legge reisen til andre steder i verden, og heller krysse av Hongkong fra bucket-listen når ting har roet seg ned i fremtiden. Det samme gjelder om du reiser med barn eller andre som kan bli ekstra påvirket av å bli vitne til demonstrasjoner. Om du derimot skal dit en kort tur for å signere avtaler eller ha møter med firmaer regnes det som nokså trygt så lenge du tar forehåndsreglene.

Les også: Er det trygt å reise til Dubai? Forklart.

Anbefaler norsk myndigheter å dra til Hongkong?

Per november 2019 anbefaler ikke UD å unngå Hongkong, men heller å vise forsiktighet rundt reiser dit. De påpeker at det jevnlig er demonstrasjoner i og rundt flyplassen, noe som kan være problematisk når man reiser inn i landet. De sier videre at man må vise varsomhet når man ferdes i Hongkong, men påpeker at det er nokså trygt så lenge man viser denne varsomheten.

Informasjon om situasjonen finner du på UD sine reiseråd for Kina. Der er det alltid oppdatert informasjon, så sjekk den linken før du tar noen beslutninger i forhold til å reise dit eller ikke.

Andre land, som for eksempel USA, råder sine borgere til å holde seg vekk fra Hongkong per 2019.

Les også:

Legg igjen en kommentar