Er det farlig å dusje i tordenvær? Forklart

Det er mange myter rundt hva som er trygt å gjøre når det lyner og tordner ute, og en av påstandene mange kommer med er at det er farlig å dusje i tordenvær? Men stemmer det egentlig, eller er det bare en myte?

Faktisk regnes det som farlig å dusje når det tordner, for dersom det slår ned i huset ditt vil vannet være med på å lede elektrisitet i kroppen din. Dette har blant annet blitt testet på Mythbusters hvor testdokka fikk en solid dose elektrisitet i kroppen under lynnedslaget.

Les også: Er det farlig å bade i tordenvær? Forklart.

Det er derfor lurt å holde seg langt unna dusjen når det tordner. Det er en del som argumenterer for at strømmen fra lynet vil ta raskeste vei til bakken, noe som vil være gjennom vannrørene istedenfor via dusjen, men i realiteten går strømmen litt overalt når det slår ned i huset. En del vil også gå gjennom vannstrømmen fra dusjen, og eventuelt gjennom en kropp for står der.

Det finnes noen innretninger som er installert i noen hus som gjør det trygt å dusje når det lyner og tordner. Dersom man har noe slikt kan det da være trygt å ta seg en dusj i tordenvær, men med mindre du er 100 % sikker på at du har dette anbefaler vi deg å heller bruke klut og såpe for å vaske seg.

Les også:

Legg igjen en kommentar