Er det farlig å bade i tordenvær? Forklart

Når det er lyn og torden ute på sommeren kan det kanskje friste noen å ta seg et bad i nærmeste innsjø, men er det egentlig slik at det er farlig å ta seg et bad i tordenvær?

Når det tordner bør man nemlig bade verken utendørs eller selv inne i badekaret. Elektrisiteten som kommer som følge av et lynnedslag vil nemlig bli fraktet av vann, så dersom du bader og det står ned et sted i vannet vil hele innsjøen bli påvirket av elektrisiteten. Dette kan føre til skader, og verst av alt er trolig dersom man får seg en sjokk og ikke klarer å holde seg flytende.

Les også: Er det farlig å dusje i tordenvær da? Forklart.

Inne i badekaret vil man også bli påvirket av lynnedslag, selv om vannet ikke står og renner. Om det slår ned i huset kan man nemlig være uheldig nok til at elektrisiteten følger vannrørene til krana hvor den går videre mot vannet du bader i. Det er tryggere enn å bade ute i en innsjø, men fortsatt noe man ikke bør gjøre.

Så når det tordner og lyner ute bør man ikke bade verken innendørs eller ute. Vent heller til du er 100 % sikker på at torden været er over,

Les også:

Legg igjen en kommentar