Hvor stor varmtvannsbereder trenger man? Forklart

Her i Norge bruker vi nesten alle en varmtvannsbereder for å sikre at vi har varmt vann i springen og i dusjen, og disse må byttes fra tid til annen. En god varmtvannsbereder kan fort leve i 20 til 30 år, men når man først må bytte den er det kanskje lurt å vurdere hvilken størrelse man skal ha på den nye.

Så hvor stor varmtvannsbereder trenger man egentlig? De selges i fra 120 liter og opptil 300 liter, men hvilken trenger du?

Hvor stor varmtvannsbereder man trenger spørs på hvor mange man er i husstanden, og følgende er vanlig:

  • Enslige eller par: 120 liter.
  • Familier på 3 – 4: 200 liter.
  • Storfamilier på 5 – 6: 250 liter.
  • Storfamilier på 7 +: 300 liter.

For de aller fleste er en varmtvannsbereder på 200 liter ideelt, og det er også dette 90 % av norske boliger har.

I tillegg til antallet personer i hjemme bør man ta en egen vurdering. Liker dere alle sammen å stå lenge i dusjen på morgenen? Da kan det være lurt å gå opp et hakk. Om bare halvparten liker å dusje på morgenen mens de andre gjør det på ettermiddagen eller kvelden kan dere trygt følge anvisningen.

Når det er sagt vil en varmtvannsbereder i mange tilfeller fungere helt fint i familier på 6 personer, så sant ikke alle sammen i familien dusjer lenge daglig eller elsker å fylle opp badekaret.

Bruker store varmtvannsberedere mye strøm?

I gamle dagen var varmtvannsberedere kjent for å være strømtyver, og det er mange som valgte for små varmtvannsberedere for å spare penger på strømmen. I dag har de derimot en såpass god isolasjonsevne at vann som ligger oppvarmet i berederen ikke koster stort.

Det er derfor ikke verdens undergang å velge en varmtvannsbereder som er litt for stor, for det er ikke slik at du kommer til å merke store forskjellen på strømregninga av å gå opp i størrelse.

Over tid vil det selvsagt ha litt å si, så sørg for å ha et strømselskap som gir deg lave priser du kan leve med, selv om dagens strømpriser er helt spinnville.

Ladere i et strømstøpsel og stikkontant

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar