Hvor mye veier en jacuzzi? Forklart

Jacuzzier, eller boblebad, er populære badeinstallasjoner, men hvor mye veier en jacuzzi når den er tom, og når den er fylt med vann?

Vekten av en jacuzzi varierer avhengig av størrelse, materialer og kapasitet. Tomme jacuzzier kan veie mellom 200 og 1000 kg, mens vekten øker betydelig når de er fylt med vann og personer.

Jacuzzi

Jacuzzistørrelser og deres vekt

Liten jacuzzi: Liten jacuzzi, som er beregnet for 2 til 4 personer, veier vanligvis mellom 200 og 350 kg når den er tom.

Når de er fylt med vann, kan vekten øke til mellom 1200 og 1600 kg, avhengig av vannkapasiteten og antall personer inne i jacuzzien. Liten jacuzzi passer godt i mindre uterom eller innendørs.

Mellomstor jacuzzi: Mellomstore jacuzzier, beregnet for 4 til 6 personer, har en tom vekt som vanligvis varierer mellom 400 og 600 kg.

Når fylt med vann og personer, kan vekten øke til mellom 2200 og 3000 kg. Mellomstore jacuzzier er populære valg for både innendørs- og utendørsbruk, spesielt for familier og mindre grupper.

Stor jacuzzi: Stor jacuzzi, som kan romme 6 til 10 personer eller mer, veier ofte mellom 800 og 1000 kg når den er tom.

Når den er fylt med vann og personer, kan vekten bli betydelig høyere, mellom 3500 og 5000 kg eller mer. Store jacuzzier er ideelle for større uterom og fellesområder.

Faktorer som påvirker vekten av en jacuzzi

Materialer og konstruksjon: Materialene og konstruksjonen av en jacuzzi kan påvirke vekten betydelig. Jacuzzier laget av tunge materialer, som akryl, betong eller kvalitetsfiber, veier ofte mer enn de laget av lettere materialer, som plast eller billigere fiber. Solid konstruksjon og ramme kan også føre til høyere vekt.

Vann- og personkapasitet: Vann- og personkapasiteten til en jacuzzi påvirker også vekten, spesielt når den er i bruk. Større jacuzzier krever mer vann for å fylles, noe som fører til høyere vekt. I tillegg vil antall personer inne i jacuzzien også øke den totale vekten.

Les også:

Legg igjen en kommentar