Hvor mye veier en iPad? Forklart

iPads er populære nettbrett fra Apple, men hvor mye veier en slik enhet egentlig?

Vekten på en iPad varierer avhengig av modell og generasjon, men de fleste veier mellom 300 og 700 gram. Størrelse, skjermteknologi og materialer påvirker vekten.

Modellvariasjoner

Siden lanseringen av den første iPad-en i 2010, har Apple utviklet og introdusert flere modeller, inkludert iPad Mini, iPad Air og iPad Pro.

Vekten på hver modell kan variere betydelig. iPad Mini-serien, som er den minste og mest kompakte, veier vanligvis rundt 300-400 gram. iPad Air er en lettvektsmodell og veier omtrent 450-500 gram.

iPad Pro, som kommer i større skjermstørrelser og har flere funksjoner, veier mellom 500 og 700 gram.

Skjermteknologi og materialer

En annen faktor som påvirker vekten på en iPad, er skjermteknologien og materialene som brukes. Skjermstørrelsene varierer fra 7,9 tommer for iPad Mini til 12,9 tommer for den største iPad Pro-modellen.

Skjermteknologien har også utviklet seg over tid, med nyere modeller som bruker lettere og tynnere skjermer, noe som reduserer den totale vekten.

Det ytre skallet av en iPad er vanligvis laget av aluminium, som gir både styrke og letthet. Imidlertid kan valg av materialer også påvirke vekten.

For eksempel bruker iPad Air en enda lettere aluminiumslegering for å redusere vekten ytterligere.

Tilbehør og deksler

Til slutt bør man også ta hensyn til vekten av tilbehør og deksler når man vurderer den totale vekten av en iPad.

Tilbehør som Apple Pencil og Smart Keyboard kan øke vekten med noen gram, mens beskyttende deksler og etuier også kan legge til ekstra vekt.

Les også:

Legg igjen en kommentar