Hvor mye veier en gorilla? Forklart

Gorillaer er de største nålevende primatene og deres imponerende størrelse er et sentralt kjennetegn. Men hvor mye veier en gorilla egentlig?

Gorillaer veier vanligvis mellom 100 og 200 kilo, avhengig av kjønn og art. Hannene, også kjent som sølvrygger, er betydelig tyngre enn hunnene.

Gorillaarter og vekt

Det er to hovedarter av gorillaer: østlig gorilla og vestlig gorilla. Hver av disse artene har to underarter. Vekten av gorillaer varierer litt mellom artene og underartene.

Østlige gorillaer er generelt tyngre enn vestlige gorillaer, og berggorillaer, en underart av østlig gorilla, er kjent for å være de største.

Hann- og hunngorillaer

Hann- og hunngorillaer har betydelige vektforskjeller. Voksne hanner, kjent som sølvrygger, kan veie mellom 140 og 200 kilo.

Hunngorillaer er mindre og veier vanligvis mellom 70 og 100 kilo. Hannene blir vanligvis dobbelt så store som hunnene.

Alder og vekt

Vekten på en gorilla endres også gjennom livet. Som små babyer veier gorillaer bare rundt 2 kilo. Etter hvert som de vokser og utvikler seg, øker vekten betydelig.

Hannene fortsetter å vokse i både størrelse og vekt selv etter at de har nådd seksuell modenhet, noe som resulterer i deres enorme størrelse sammenlignet med hunnene.

Les også:

Legg igjen en kommentar