Hvor mye veier en jekketralle? Forklart

Jekketraller, også kjent som palleløftere, er en nødvendighet for mange lager- og logistikkoperasjoner. Men hvor mye veier en jekketralle?

En jekketralles vekt varierer vanligvis mellom 60 og 100 kg, avhengig av materialet den er laget av og dens kapasitet. Forskjellige modeller har ulike konstruksjoner og funksjoner som påvirker vekten.

Faktorer som påvirker vekten av en jekketralle

Materialer og konstruksjon: Jekketraller kan være laget av forskjellige materialer, inkludert stål, aluminium og til og med galvanisert stål for korrosjonsbestandighet.

Stålkonstruksjoner gir økt styrke og holdbarhet, men er generelt tyngre enn aluminiumskonstruksjoner.

Aluminium er lettere, men det kan være mindre holdbart og ha lavere løftekapasitet enn stål.

Kapasitet og størrelse: En annen faktor som påvirker vekten av en jekketralle er kapasiteten og størrelsen. Kapasiteten refererer til hvor mye vekt en jekketralle kan løfte og transportere.

Standard jekketraller har vanligvis en kapasitet på rundt 2500 kg, men det finnes også modeller med lavere eller høyere kapasitet.

Jo større kapasitet en jekketralle har, desto tyngre vil den generelt være, da den krever kraftigere materialer og konstruksjon for å støtte den økte vekten.

Hjul og hjulmateriale: Jekketraller kommer med forskjellige hjulalternativer som påvirker vekten.

Nylonhjul er vanlige og veier mindre enn polyuretan- eller gummihjul. Imidlertid er nylonhjul hardere og kan forårsake støy og skader på følsomme gulvflater.

Polyuretan- og gummihjul gir bedre demping og beskyttelse for gulvet, men øker jekketrallens totalvekt.

Tilleggsegenskaper og tilbehør: Noen jekketraller har ekstra funksjoner og tilbehør som kan påvirke vekten.

For eksempel kan jekketraller med innebygd vektindikator, som lar brukerne veie lasten mens de flytter den, være tyngre enn standard jekketraller.

Andre tilleggsegenskaper kan omfatte justerbare gafler, innebygde bremser eller motoriserte enheter som kan øke jekketrallens vekt.

Les også:

Legg igjen en kommentar