Hvor mye veier en kiwi? Forklart

Kiwi er en populær og næringsrik frukt, men hvor mye veier en kiwi egentlig?

Gjennomsnittsvekten av en kiwi varierer mellom 60 og 150 gram, avhengig av sorten og størrelsen. Green Hayward-kiwien er den mest kjente og veier typisk mellom 75 og 120 gram, mens gullkiwiene kan veie mellom 60 og 150 gram.

Kiwi
Kiwi

Kiwi-varianter og deres vekt

Green Hayward-kiwi: Green Hayward-kiwien er den mest utbredte kiwivarianten globalt, og stammer opprinnelig fra Kina.

Disse kiwiene er hårete, ovale i formen, og har en frisk, søt og syrlig smak. En Green Hayward-kiwi veier vanligvis mellom 75 og 120 gram, avhengig av størrelse og modenhet.

Gullkiwi: Gullkiwi, også kjent som gul kiwi, har en jevnere, gyllen skall og en søtere smak enn Green Hayward-kiwi.

Gullkiwiene kommer i forskjellige størrelser og kan variere i vekt fra 60 til 150 gram, selv om de vanligvis er mindre og veier mellom 60 og 100 gram.

Faktorer som påvirker vekten av en kiwi

Modenhet og sesong: Modenhet og sesong har innvirkning på vekten av en kiwi. En umoden kiwi vil vanligvis veie mindre enn en moden kiwi, da den fortsatt utvikler seg. Når sesongen går mot slutten, kan kiwiene bli tyngre på grunn av økt modning og vekst. Klimaet og værforholdene i dyrkingsområdet påvirker også størrelse og vekt av kiwiene.

Dyrkningsmetoder: Dyrkningsmetoder og kultivarvalg påvirker også vekten av en kiwi. For eksempel kan bruk av mer næringsrike jordblandinger og optimalisering av vanningsrutiner føre til større og tyngre frukt. Videre kan valg av kultivarer med høyere fruktvekt også påvirke den gjennomsnittlige vekten av dyrkede kiwier.

Les også:

Legg igjen en kommentar