Er det trygt å ha på vaskemaskinen på natta? Forklart

Når strømmen er dyr er det mange som har opplevd at det koster mange kroner å ha en vaskemaskin gående, og en enkel måte å redusere utgiften på er ved å vaske klær når strømprisen er lav. Siden de færreste kan vaske klær midt på dagens mens andre er på jobb er det mange som tenker at det kan være lurt å sette på en klesvask når de legger seg, for da er jo strømmen billig.

Men er det egentlig trygt å vaske klær i vaskemaskinen på natta mens man sover?

Det regnes som direkte farlig å vaske klær på natta når man sover, da alle vaskemaskiner har en liten sjanse for at motoren tar fyr mens den er i bruk. Når man sover kan man åpenbart ikke oppdage en eventuell brann i et tidlig stadium, og kan i verste fall ende opp med an alvorlig boligbrann.

Det er med andre ord direkte frarådet å bruke vaskemaskinen til å ta en klesvask midt på natten, for her er det en viss risiko for alvorlig brann.

Det er heldigvis ikke slik at brann i vaskemaskinen er vanlig, men det skjer fra tid til annen. Vaskemaskiner regnes for å være årsaken til flere boligbranner i Norge hvert eneste år. Noen av disse er svært alvorlige, og kunne hatt et tragisk utfall om det skjedde på natten.

Så vårt råd er å aldri vaske klær på natten eller når du ikke er hjemme i huset. Mens vaskemaskinen er på bør du isteden følge litt med, og være klar til å følge med på røykutvikling og brann, og reagere raskt med å stoppe den.

Les også:

Legg igjen en kommentar