Er det trygt å ha på vaskemaskinen på natta? Forklart

Når strømmen er dyr er det mange som har opplevd at det koster mange kroner å ha en vaskemaskin gående, og en enkel måte å redusere utgiften på er ved å vaske klær når strømprisen er lav. Siden de færreste kan vaske klær midt på dagens mens andre er på jobb er det mange som tenker at det kan være lurt å sette på en klesvask når de legger seg, for da er jo strømmen billig.

Men er det egentlig trygt å vaske klær i vaskemaskinen på natta mens man sover?

Det regnes som direkte farlig å vaske klær på natta når man sover, da alle vaskemaskiner har en liten sjanse for at motoren tar fyr mens den er i bruk. Når man sover kan man åpenbart ikke oppdage en eventuell brann i et tidlig stadium, og kan i verste fall ende opp med an alvorlig boligbrann.

Det er med andre ord direkte frarådet å bruke vaskemaskinen til å ta en klesvask midt på natten, for her er det en viss risiko for alvorlig brann.

Det er heldigvis ikke slik at brann i vaskemaskinen er vanlig, men det skjer fra tid til annen. Vaskemaskiner regnes for å være årsaken til flere boligbranner i Norge hvert eneste år. Noen av disse er svært alvorlige, og kunne hatt et tragisk utfall om det skjedde på natten.

Så vårt råd er å aldri vaske klær på natten eller når du ikke er hjemme i huset. Mens vaskemaskinen er på bør du isteden følge litt med, og være klar til å følge med på røykutvikling og brann, og reagere raskt med å stoppe den.

Finn andre måter å spare strøm på enn å vaske klær på natta

Det er mange som tenker at det er fornuftig å ha vaskemaskinen gående på natten ettersom strøm er billigere på nattetid, men dette er altså ikke en god måte å spare penger på.

En god start er å heller sørge for at du får strøm så billig som overhodet mulig ved å velge den billigste strømavtalen. Da kan du heller betale mindre, og ha vaskemaskinen gående om dagen istedenfor.

Det er også mange andre måter du kan spare strøm på, og vi har allerede skrevet en lang og omfattende guide over små tiltak som kan redusere strømforbruket ditt. Så ta en sjekk der for å se om du heller kan finne andre måter å spare strøm på.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar