Er det trygt å ha på tørketrommel på natta? Forklart

Når strømmen er dyr på dagtid er det mange som lar seg friste til å sette på ting som tørketrommel på natten for å spare litt strøm. Da kan man våkne opp til helt tørre klær, men hvor trygt er det egentlig å ha tørketrommelen gående på natten?

Det er aldri anbefalt å ha tørketromler gående på natten, for tørketromler er nemlig en av de største brannfarene i et vanlig hjem. Om det begynner å brenne på natten er det åpenbart ekstremt farlig!

Så det er absolutt anbefalt å la tørketrommelen vente til neste dag, og kun ha den gående når noen er hjemme. Da har man i alle fall god tid til å agere hvis den tar fyr eller får problemer, og slipper risikoen for at brannen rekker å utvikle seg i lang tid før dere våkner på natten.

Man regner med at det er minst 20 tørketromler som tar fyr hvert år her i Norge, så det er jo ikke slik at det er veldig høy risiko. Problemet er bare at hvis den først tar fyr på natten mens dere sover kan brannen rekke å utvikle seg til å bli alvorlig før dere i det hele tatt våkner.

Finn andre måter for å spare strøm på enn å ha tørketrommelen gående på natta!

Vi er alle enige i at de høye strømprisene er superkjipe, men å la tørketrommelen, vaskemaskinen eller annen elektronikk gående på natta når strømmen er billigere er ikke svaret. Det må andre tiltak til!

Om du ønsker å spare penger er det to ting du bør gjøre!

Det første er å bytte til en billigere strømavtale. Omtrent alle kan spare penger ved å bytte strømavtale, for det kommer ofte nye strømavtaler som er bedre enn gamle avtaler.

Det andre du bør gjøre er å lese den store guiden til små tiltak som kan spare strøm. Der er det en hel rekke ulike tiltak du enkelt kan gjennomføre for å få en lavere strømregning, fra enkle og raske til litt mer omfattende tiltak.

Der er du garantert å finne tiltak som er bedre enn å la tørketrommelen gå om natta, for det er det bare å slutte med med det samme.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar