Er det trygt å ha på tørketrommel på natta? Forklart

Når strømmen er dyr på dagtid er det mange som lar seg friste til å sette på ting som tørketrommel på natten for å spare litt strøm. Da kan man våkne opp til helt tørre klær, men vær trygt er det egentlig å ha tørketrommelen gående på natten?

Tørketromler er faktisk en av de største brannfellene i et vanlig hjem, og selv ved riktig bruk er det en viss risiko for at tørketrommelen tar fyr. Det er derfor aldri anbefalt å ha den gående på natten, for det farligste tidspunktet at huset skal begynne å brenne på er nettopp på natten.

Så det er absolutt anbefalt å la tørketrommelen vente til neste dag, og kun ha den gående når noen er hjemme. Da har man i alle fall god tid til å agere hvis den tar fyr eller får problemer, og slipper risikoen for at brannen rekker å utvikle seg i lang tid før dere våkner på natten.

Man regner med at det er minst 20 tørketromler som tar fyr hvert år her i Norge, så det er jo ikke slik at det er veldig høy risiko. Problemet er bare at hvis den først tar fyr på natten mens dere sover kan brannen rekke å utvikle seg til å bli alvorlig før dere i det hele tatt våkner.

Les også:

Legg igjen en kommentar