Er det trygt å ha på oppvaskmaskin på natta? Forklart

Det kan være fristende å sette på en oppvask på kvelden før man legger seg, så våkner man opp til nyvasket bestikk, tallerkener, glass og annet man har brukt til maten. Men er det egentlig trygt å sette over en oppvaskmaskin på natta når man sover?

Dessverre kan oppvaskmaskiner ta fyr som følge av motorfeil når de er i bruk, så det regnes som svært farlig å bruke dem på natten mens man sover. Da får man ikke tid til å reagere hvis den tar fyr, og kan i verste fall risikere til å våkne opp til full fyr – eller ikke våkne opp i det hele tatt. Man skal derfor aldri sette over en oppvaskmaskin mens man sover.

Ikke la oppvaskmaskinen gå over natten.

Det er jo heldigvis ikke slik at det er normalt at oppvaskmaskinen tar fyr, men hver gang den brukes er det en liten risiko for at det skjer en kortslutning eller annen feil i motoren til oppvaskmaskinen. Dette kan i verste fall føre til at motoren tar fyr, og det kan begynne å brenne.

Til vanlig pleier man å kunne stoppe brannen før det utvikler seg til å bli farlig, men om man ligger og sover kan brannen utvikle seg mye før man i det hele tatt merker at det brenner.

Les også: Denne veien skal bestikket stå i oppvaskmaskinen.

Det regnes derfor som direkte farlig å ha oppvaskmaskinen gående på natten. Da er det mye bedre å vente med å la den gå til man er hjemme og våken, så får man heller bare leve med at det koster litt mer for strømmen i denne perioden.

Det finnes heldigvis andre måter å spare penger på strømmen på, og den enkleste er ved å bytte til en billigere strømavtale. Dette tar bare noen få minutter, så sparer du penger nesten med det samme.

Vi har også en omfattende artikkel om små tiltak for å spare strøm i hjemmet som kan være lurt å gå over. Det kan jeg garantere at hvert eneste tips i alle fall er tryggere enn å ha oppvaskmaskinen gående om natten!

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar