Pris for å bytte varmtvannsbereder forklart

Varmtvannsberedere flest har en god levetid på rundt 20 år, men fra tid til annen må de altså byttes. Dette er en jobb man trenger elektriker til nå om dagen, så hvor mye må man regne med å betale for å få byttet til en splitter ny varmtvannsbereder egentlig?

En standardpris for et varmtvannsbereder på 200 liter er på et sted mellom 5 000 og 7 500 kroner. I tillegg må du regne med et sted mellom 6 og 8 000 kroner for elektrikerarbeidet for å installere den, så totalprisen blir gjerne på 12 000 til 16 000 kroner.

Som du ser er ofte arbeidet med elektriker dyrere enn selve varmtvannsberederen i seg selv. Grunnen er at man som oftest må montere en ny elektrisk bryter (lovpålagt), og at det nesten alltid er litt diverse elektrisk arbeid som må gjennomføres når man skal installere varmtvannsberederen.

Man må med andre ord se på mer enn bare prisen for selve varmtvannsberederen når man skal beregne pris for å bytte varmtvannsbereder. Ofte kan det lønne seg å se etter en aktør som tilbyr både berederen og installasjon i én pakke, for da kan man spare litt penger.

Mange må regne med å bytte plassering på varmtvannsberederen sin

Når man bytter varmtvannsbereder er det stor sjanse for at du må bytte plassering. De siste årene har det nemlig kommet nye og strengere krav til hvor varmtvannsberedere kan stå, så godt over halvparten av norske boliger må bytte plassering når de bytter til en ny varmtvannsbereder.

Dette koster selvsagt mer enn om du kan bytte på samme plassen ettersom du må legge opp mer strøm.

Alle tall og priser er hentet fra data i 2021.

Les også:

Legg igjen en kommentar