Pris for å bytte bremseklosser forklart

Bremseklosser er livsviktige for at bilen din skal klare å bremse, og må byttes ganske ofte. Bremseklosser blir nemlig utsatt for rustfare, samtidig som de blir slitt etter å ha blitt brukt.

Det er minstekrav til bremseklossene når man tar bilen til EU-kontroll, og man bør regne med å måtte bytte bremseklosser hvert andre år.

Men hvor mye koster det egentlig å bytte bremseklosser på bilen sin?

Bremseklosser er stort sett ganske billig, og koster fra 200 til 600 kroner per kloss. Om du skal bytte dem på verksted kan du regne med å betale mellom 700 og 1 000 kroner for jobben, så totalprisen for å bytte to bremseklosser på verkstedet er typisk rundt 1 500 kroner.

For 1 500 kroner får du altså byttet begge bremseklossene på et verksted. Dette er altså ikke den aller dyreste delen å bytte på bilen, men samtidig er det en del man må bytte ganske ofte sammenlignet med andre deler.

Du må alltid bytte begge bremseklossene samtidig, for du vil ikke kjøre med én god og én dårlig bremsekloss. Dette fører til at bilen vil bremse skjevt, og du kan risikere å svinge når du nødbremser.

Noen ganger må man også bytte flere enn to bremseklosser, og da kan du jo legge til 200 – 600 kroner per kloss.

Kan man bytte bremseklosser selv?

Bremseklosser regnes som middels vanskelige å bytte selv. Om du aldri har skrudd på en bil før bør du kanskje ta turen til et verksted, men deg med litt erfaring bør fint klare å bytte bremseklosser selv. Man trenger ikke spesielt mye utstyr, men bilen må jekkes opp, hjulet tas av, og bremseklossen skrus av.

Ulik pris på ulike bilmodeller

Som med alle andre bildeler er det ofte slik at om du har en dyr bilmodell, er det tilsvarende dyrere å bytte bremseklosser. Dette gjelder spesielt hvis du skal bytte dem på et verksted hvor de kun vil bytte til originaldeler. Du kan derfor regne med at det kan være dyrere å bytte bremseklosser på Teslaen din enn på en gammel Volkswagen Polo.

Dyrere om du også må bytte bremseskiver

Under bremseklossene ligger bremseskivene, og disse er stort sett en del dyrere å bytte enn det selve bremseklossene er. Jevnt over bruker man flere bremseklosser enn bremseskiver, så det kan godt være at du kan bytte bremseklosser 2 – 3 ganger mellom hver gang du bytter bremseskiver.

Det er ikke anbefalt å bytte bremseskiver uten å bytte bremseklossene samtidig.

Er det nødvendig å bytte slitte bremseklosser?

Dersom du har slitte eller ødelagte bremseklosser må du bytte dem. Dette er en sak som har med sikkerhet å gjøre, og ødelagte bremseklosser kan i verste fall føre til at du ikke klarer å bremse når du er ute og kjører bil!

Så bremseklosser er ikke den bildelen du vil være gjerrig på, for her kan det faktisk være en stor sikkerhetsrisiko om man utsetter eller dropper å bytte bremseklossene når det trengs.

Prisene er hentet fra data i 2021, og kan variere.

Les også:

Legg igjen en kommentar