Mister man garanti ved å bytte skjerm på iPhone selv? Forklart

Å knuse skjermen er den aller vanligste skaden på iPhoner og andre smarttelefoner. Det er vanvittig mange som knuser skjermen, selv om det veldig enkelt kunne vært unngått ved å kjøpe en ålreit skjermbeskytter, men når du leser dette er det nok kanskje allerede for sent for det.

Med en knust skjerm på iPhone har du valget mellom å bestille en helt ny telefon, bestille offisiell Apple-service, få et verksted til å bytte skjermen for deg, eller bare bytte den selv.

På litt eldre iPhoner er det superenkelt å bytte skjermen selv, men det har gradvis blitt mer komplisert med de nyere modellene. Og så kommer jo dette med garantien inn da, for hvordan er det med Apple sin garanti når du bytter skjermen selv?

Hvis du bytter skjermen selv, eller leverer den til et ikke-autorisert verksted, mister du rett på Apple sin egen garanti. Om du sender den til service av andre grunner kan du oppleve å få nektet å bruke garantien!

Du må derfor bruke en Apple-autorisert til å bytte skjermen for å beholde garantien. Da legger de inn modellnummeret på skjermen i Apple sin database, så vet Apple at du ikke har gjort noe uautorisert med mobilen din.

PS. er mobilen mer enn ett år gammelt? Da har uansett garantien utløpt, og du kan puste ut og bytte skjermen selv.

En iPhone.

Det kan være litt kronglete å bytte skjermen på iPhone selv

På de gamle modellene til iPhone var det bare å bestille en ny skjerm i en nettbutikk, vente den til den lå i postkassa, for så å skru ut den gamle og sette inn den nye. Dette var en superenkel jobb som tok folk flest fem minutter.

De nyere modellene har derimot gjort det litt vanskeligere grunnet at Apple bruker litt andre produkter inne i mobilene sine nå. Summen av det hele er at både skjermen er mye dyrere, så vel som at det er mye vanskeligere å gjøre det selv.

Bestill skjermbytte på internett

Hvis du ikke er helt komfortabel med å bytte skjermen selv kan du enkelt bestille et skjermbytte over internett. Aktører som for eksempel Mobilverkstedet tilbyr dette, hvor du betaler alt fra 500 kroner for de eldste modellene til nærmere 2 000 kroner for de mer avanserte modellene med vanskeligere skjermer.

Prisene er uansett stort sett mye bedre enn å sende mobilen inn til service hos et autorisert Apple-verksted. Så her kan du få byttet skjermen din til en ganske billig penge uten å stresse med å åpne og styre med jobben selv, samtidig som du slipper å betale dyre dommer for å ha den på service.

Denne artikkelen inneholder annonser for Mobilverkstedet.

Les også:

Legg igjen en kommentar