Pris for å skifte eksosanlegg forklart

Eksosanlegget på bilen er en typisk del som går i stykker, og som må utbedres eller til og med byttes fra tid til annen. Men hvor dyrt er det egentlig å skifte eksosanlegg på bilen sin?

Prisen for å bytte eksosanlegg er typisk på et sted mellom 6 000 og 14 000 kroner for selve eksosanlegget med uoriginale deler, og så kommer jo kostnader for mekaniker i tillegg hvis du ikke gjør det selv. Regn med et sted mellom 10 og 20 tusen kroner for hele jobben gjort med alt hos mekaniker.

Det koster altså en del å bytte eksosanlegg, og den faktiske prisen vil selvsagt være ulik avhengig av hvilken bilmodell du har. Noen bilmerker og modeller bruker enkle og billige deler, mens andre bilmerker og bilmodeller har kompliserte eksosanlegg som er dyre å produsere.

Eksosanlegget

Husk også at tallene ovenfor viser hva det koster med uoriginale deler. Det er mange mekanikere som kun vil fikse på biler med originale deler, så da blir det ennå dyrere å bytte hele eksosanlegget.

Hva inkluderer egentlig et eksosanlegg?

Et eksosanlegg inkluderer både bakre eksospotte, sluttlyddemper, fremre eksosrør og katalysator. Når du skal bytte hele eksosanlegget blir alle disse delene byttet ut, men det er ikke alltid slik at du må bytte hele eksosanlegget på bilen din samtidig.

Så når du skal bytte hele eksosanlegget er det altså snakk om fire ulike deler som byttes ut. Alle disse kan byttes for seg selv om det er ønskelig. Av delene er det bakre eksospotte og katalysator som er de dyreste delene.

Du kan be om et prisoverslag for å bytte eksosanlegg

Før du går i gang med å bytte eksosanlegg bør du be om et prisoverslag. Det er ingenting i veien for å få dette hos flere ulike verksteder for å skaffe den beste prisen!

For å be om et prisoverslag tar du enten en telefon til, eller sender en e-post til verkstedet. Opplys om registreringsnummeret til bilen og si at du ønsker å bytte hele eksosanlegget. Spør om du kan få et skriftlig tilbud på hvor mye dette kommer til å koste inkludert alle deler og arbeidet.

Med flere skriftlige tilbud er det enkelt å sammenligne priser og slå til på det beste. Merk at det ofte kan være litt ulike tanker om hva som er inkludert i selve arbeidet, så sørg for å sjekke at du ikke går glipp av noe når du velger det billigste tilbudet.

Er det vanskelig å bytte eksosanlegg selv?

Det regnes som middels krevende å bytte eksosanlegg på biler selv, så det er ikke noe man bør prøve på dersom man ikke har noe erfaring med å bytte deler på bilen selv. Men om du har en del utstyr liggende kan det være et spennende prosjekt som tar en god stund, men som ikke er direkte vanskelig.

Den største utfordringen når man skal bytte eksosanlegg er at det pleier å være veldig mye rust i områdene på og rundt eksosanlegget, så dette går det ofte mye tid på. Du bør kan store mengder rustløser eller til og med vinkelsliper klar.

Les også:

Legg igjen en kommentar