Hvordan fjerne bållukt fra hår

Hva er vel mer koselig enn å sitte samlet foran bålet til langt på natt en varm sommerdag? Neppe veldig mange ting. Problemet når man koser seg for lenge foran bålet er at bållukta man ikke merker spesielt mye til der og da setter seg godt.

Å fjerne bållukt fra klærne er ganske enkelt, men i motsetning til klær kan man verken henge opp håret sitt til luftig eller slenge det i vaskemaskinen. Så hvordan fjerner man egentlig bållukt fra håret sitt?

Hvis du har sterk lukt av bål i håret bør du først og fremst ha det henge løst for å lufte det ut. Ta deretter en dusj med både sjampo og balsam. Hvis dette ikke er nok kan du dekke håret med balsam når det er fuktig, la dette virke i 15 – 20 minutter og vaske det ut. I de fleste tilfeller skal all bållukta være vekk fra håret nå.

Venner sitter foran et bål

Om du er uheldig nok til at bållukta fortsatt henger igjen må du bare gjenta prosessen. La håret tørke, gi deg luft nok, og ta en runde til i dusjen.

Slik fjerner du bållukt fra håret når du er ute på tur

Å sitte foran bålet er kanskje mest vanlig når man er ute på tur i skogen eller fjellet, så hvordan fjerner man egentlig lukta av bål fra håret sitt når man ikke har tilgang til dusj med sjampo og balsam?

Den beste måten å fjerne bållukt fra håret når man er ute på tur er ved å lufte det. La håret henge løst, og rist på det jevnlig for å unngå at visse områder ikke får lufting. Pakk gjerne med en flaske tørrsjampo, da dette også fungerer greit for å fjerne bållukta.

Det er litt vanskeligere å fjerne all lukt av bål fra håret sitt ute på tur når man ikke har tilgang til dusj, og man må kanskje regne med at det henger litt igjen frem til du kommer hjem fra turen. Men så lenge håret får nok lufting vil det neppe være et stort problem.

Les også:

Legg igjen en kommentar