Pris for å bytte lås i bolig forklart

Hvis du mister nøklene til boligen din er det på tide å bytte lås! Å ha nøkler på avveie er alltid en sikkerhetsrisiko, og aldri noe moro. Tenk om noen kan låse seg inn i boligen din når du ikke er hjemme, eller til og med når du ligger og sover om natten!

Det er heldigvis ikke altfor krevende å bytte lås, og hvis du ikke føler deg trygg på å bytte lås selv kan du få en låsesmed til å gjøre jobben for deg. Men hvor mye koster det egentlig å bytte lås?

For å bytte en vanlig, god sylinderlås til ytterdøra på boligen din kan du regne med å betale rundt en tusenlapp for selve låsen, og omtrent 1 500 – 2 000 kroner om du vil at en låsesmed skal bytte for deg. For å bytte lås på dører innendørs trenger det ikke å koste mer enn rundt en hundrelapp for selve låsen.

De billigere sylinderlåsene selges på steder som Clas Ohlson, Biltema eller Jula, og koster alt fra 50 til 300 kroner. Disse er helt OK for deg som skal låse soveromsdøra eller boden, men disse er ikke gode nok til å ha i ytterdøra. Grunnen er rett og slett at de er veldig enkle å dirke opp hvis man har litt peiling.

Nøkkel og lås

For å få en god sylinderlås som faktisk beskytter godt nok på ytterdører må man regne med rundt en tusenlapp. Dette kjøpes på steder som låsesmeder eller butikker som selger utstyr til oppussing eller bolig.

Å bytte lås på dører innendørs er stort sett ganske enkelt, og det er bare å åpne døra, skru ut alle skruene som holder låsen og dørhåndtaket på plass, og bytte ut sylinderen. I teorien er det også helt lik fremgangsmåte for ytterdører, men disse kan ofte være litt mer tungvinne å jobbe med.

Les også:

Legg igjen en kommentar