Pris for å skifte ytterdør forklart (2022)

Ytterdøra er på mange måter den absolutt viktigste døra i boligen vår, og en moderne ytterdør skal beskytte mot at uvedkommende tar seg inn i boligen din, isolere mot lyd utenfra, og ikke minst være brannsikker.

Hvis du har en gammel ytterdør uten alle disse fordelene kan det være på tide å vurdere om du skal bytte ytterdør. Men hvor mye koster det egentlig for en splitter ny og god ytterdør i Norge i 2022?

Å bytte ytterdør koster gjennomsnittlig rundt 20 000 til 24 000 kroner, inkludert en god og trygg ytterdør og installering fra en dørmontør eller snekker. Her regner vi ca. 16 000 for ytterdøra og 4 000 for montering.

Selv om dette er gjennomsnittsprisen for å skifte ytterdør her i Norge er det selvsagt mulig å få det både billigere og dyrere. Det finnes nemlig billige ytterdører. Disse kan koste så lite som 8 – 10 000 kroner, og da sparer man litt penger, men ofrer litt når det kommer til hvor innbrudds- og brannsikre de er.

Les også: Så mye koster det å bytte løs i boligen din.

Litt billigere dører er også tynnere, og har betydelig mindre lydisolering. Så man kan fint få en ytterdør til 10 000 kr + montering, men det er stort sett vel verdt å bruke litt ekstra for å få en skikkelig ytterdør som er brannsikker, lydisolert og bedre egnet mot innbrudd.

Hvor ofte må man skifte ut ytterdører?

En typisk ytterdør har levetid på 20 til 40 år, men for at den skal holde såpass lenge må den vedlikeholdes. Råte og mugg er de største truslene mot en ytterdør, og jo eldre døra er, jo større er sjansen for at den begynner å få råte.

Ytterdører bør vedlikeholdes jevnlig, og man må alltid sørge for at de ikke utsettes for fukt.

Kan man bytte ytterdør selv?

Det koster jo en del for å få en montør eller snekker til å montere den nye ytterdøra for deg, men å bytte en ytterdør er en jobb de fleste kan få til selv. Det krever at du er litt nevenyttig og setter av 3 – 4 timer til prosjektet, men de fleste pleier å få det til helt fint.

Før du går i gang med å bytte ytterdør bør du se noen klipp på YouTube hvordan det gjøres. Det er ikke direkte vanskelig, men det er en slags spesiell teknikk for å få døra til å passe med lister og alt annet.

Fordeler med å bytte ytterdør

Det er mange fordeler med å bytte fra en eldre dør til en moderne ytterdør, og noen av de beste fordelene med å bytte dør er:

  • Større brannsikkerhet.
  • Større sikkerhet mot innbrudd.
  • Bedre isolasjonsevne, slik at det blir mindre varmetap i boligen.
  • Bedre lydisolasjon fra utsiden.
  • Bedre isolasjon mot vind.

Prisene er henter fra data i mai 2022, og vil sikkert endre seg over tid.

Les også:

Legg igjen en kommentar