Pris for å skifte frontrute forklart

Hvis du har fått en skikkelig skrape på frontruta er det stor sjanse for at du må bytte den. Det er dessverre ikke alltid mulig å reparere en ødelagt eller skadet frontrute, og man må bytte hele greia når den først er skadet på det punktet at man ikke får fikset den.

Med delkasko eller fullkasko får du som regel dekt hele eller deler av kostnaden på forsikringen, men hvor mye koster det egentlig å skifte frontrute når du ikke har forsikring?

Gjennomsnittlig pris for å bytte frontrute med både selve ruta og arbeidet hos et verksted ligger på 10 000 – 12 000 kroner. På eldre og vanlige bilmodeller kan prisen være ned mot 5 – 6 000 kroner, mens dyre bilmodeller kan ha priser på så mye som 50 000 kroner for en ny frontrute!

Det er altså helt enorme prisvariasjoner på å skifte frontrute, men generelt sett må du regne med rundt 10 000 kroner for å skifte ut hele frontruta.

Om du har del- eller fullkasko kan du regne med en egenandel på omtrent 2 000 kroner når du må bytte frontrute på bilen din.

Kjøre bil

Så mye koster det å fikse en steinsprutskade på frontruta

Hvis du er så heldig at det er mulig å redde frontruten din kan du puste ut, for prisen for å reparere steinsprutskader på en frontrute ligger gjerne ikke på mer enn 600 til 700 kroner. Dette er en enkel jobb de fleste verksteder fikser enkelt, og er altså ikke veldig dyrt i det hele tatt.

Hvorfor er noen frontruter så innmari dyre?

Grunnen til at frontruter på eldre bilder kan koste 5 – 6 tusen kroner, mens nyere frontruter kan koste opptil 50 000 kroner er faktisk ganske enkel. På eldre biler er frontruta bare en solid rute du skal se gjennom.

På nyere biler er det både sensorer og avansert sikkerhetsutstyr inne i selve frontruta, og det er langt ifra gratis med radar, fotgjengergjenkjenning eller nødbremsassistent.

Så hvis du har en moderne bil med alle disse sikkerhetsfunksjonene i frontruta kan du regne med å betale langt over gjennomsnittlig pris for å bytte den ut med en ny frontrute.

Gjennomsnittpris for å bytte frontrute på ulike modeller

Nedenfor er en tabell med priseksempler basert på gjennomsnittlig pris det koster for å bytte en frontrute.

BilmerkeGjennomsnittlig pris
Volkswagen Golf8 000 kr
Mitsubishi Outlander PHEV22 000 kr
Tesla Model X25 000 kr
Bentley (alle modeller)50 000 kr
Toyota Yaris10 000 kr

Priser er hentet i 2021, og kan variere over tid.

Les også:

Legg igjen en kommentar