Pris for å skifte clutch forklart

Alle biler med vanlig girkasse trenger en clutch, og denne slites ut etter å ha blitt brukt mye. Tegnet på en slitt clutch er om den begynner å ta langt ute, og det er litt mer tungvint å bytte gir på bilen.

Ofte regner man med at biler må bytte clutch etter omtrent 150 000 kilometers kjøring, men det avhenger selvsagt av kjøremønster.

Men hvor mye koster det egentlig å bytte clutch på biler i 2021?

Gjennomsnittspris for å bytte clutch, inkludert både nye deler og mekanikerarbeid ligger på 12 000 kroner. Prisen er derimot avhengig av bilmerke og modell, og kan variere fra omtrent 6 000 kroner til 20 000 kroner, avhengig av hvor mye delene koster, og hvor tidskrevende arbeidet med byttet er.

Girkasse på bil

Det er altså en litt stiv pris for å bytte clutch på bilen sin, men det er heldigvis ikke noe man trenger å gjøre veldig ofte. Som regel kan man fint kjøre i 5 – 6 år før clutchen begynner å bli slitt igjen, så når du først har byttet den kan du kjøre lenge med den nye clutchen.

Prisvariasjoner på å bytte clutch

Prisen på clutch varierer også en god del. Ikke bare kan alle bilverksteder selv bestemme prisen for å gjennomføre arbeidet, men det er også flere faktorer som påvirker prisen. For eksempel er det dyrere å bytte clutch på dyre biler, da originaldeler her koster mye mer enn på billigere biler. Så det koster mindre å bytte clutch på en gammel Toyota enn på en Tesla.

Samtidig er det slik at noen biler har clutchen veldig enkelt tilgjengelig, og at det er relativt raskt og enkelt for mekanikerne å bytte den. Andre biler har det omvendt, og at man nesten må demontere halve bilen for å komme frem til clutchen.

Les også:

Legg igjen en kommentar