Pris for EU-kontroll forklart

Alle bilder må inn til EU-kontroll hvert fjerde eller andre år, og da sjekkes det for sikkerhetsproblemer med bilen som gjør den farlig å kjøre med. Man må få rettet opp i alle potensielle feil for å kunne bruke bilen videre, og dette må altså gjøres omtrent annenhvert år for de fleste biler.

Men hvor mye koster det egentlig med en vanlig EU-kontroll?

Verksteder og autoriserte EU-kontrollører setter selv prisen på EU-kontrollen, men typisk ligger prisen på rundt 1 100 til 1 400 kroner for vanlige personbiler. Om bilen har mangler må man ta en ettersjekk som pleier å koste rundt 600 – 800 kroner.

Du må altså ut med litt over en tusenlapp for en typisk EU-kontroll i Norge i 2021, så det er langt ifra gratis når man skal ta denne sjekken annenhvert år.

Som nevnt ovenfor kan verkstedene selv bestemme prisen, og kontrollen du får er alltid lik uansett, da de har helt standardiserte tester de skal gjennomføre. Det kan derfor være helt greit å velge den billigste aktøren i nærheten av der du bor.

Eksosanlegget
Det er mye som skal sjekkes på en EU-kontroll

EU-kontroller pleide å være billigere

For noen få år siden kostet ofte EU-kontroller omtrent halvparten av det de koster i dag, og grunnen er enkelt nok at det kom nye og strengere regler for gjennomføring av EU-kontroller i 2019. Dette har ført til at alle verksteder har måttet sette opp prisen, så nå er det jevnt over en del dyrere enn for bare noen få år siden.

Les også:

Legg igjen en kommentar